Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a stopat procedura de dizolvare Decizie cu „greutate” luată de Tribunalul Constanţa în dosarul Vectra

ro

20 Jul, 2013 00:00 2794 Marime text
Ieri, magistraţii din cadrul Tribunalului Constanţa au decis suspendarea procedurii de dizolvare sau lichidare a SC Vectra Imobiliare SRL, a SC Vectra Construct SRL şi a SC City Invest SRL. Hotărârea mai sus precizată a venit ca urmare a cererilor formulate de mai multe părţi vătămate din dosarul penal cunoscut generic „Păgubiţii Vectra”. Amintim că, la data de 17 decembrie 2012, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Adrian Roșu, Gabriel Moise şi Cosmin Moldoveanu, reprezentanţi ai celor trei firme mai sus precizate.

Cei trei sunt acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată şi asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni. De asemenea, DNA a decis trimiterea în judecată şi a SC Vectra Imobiliare SRL, SC Vectra Construct SRL şi SC City Invest SRL, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

Potrivit organelor de anchetă, „în perioada 13 februarie 2007 - 28 martie 2009, inculpaţii Roșu Adrian, Moise Gabriel şi Moldoveanu Cosmin, în calitate de persoane fizice ori de reprezentanţi ai SC Vectra Imobiliare SRL, SC Vectra Construct SRL şi SC City Invest SRL, au indus în eroare 189 de persoane (părţi vătămate în cauză), angajându-se ca, în calitate de dezvoltatori imobiliari, să construiască apartamente într-un număr de 16 vile situate în municipiul Constanţa”.

„Părţile vătămate au achitat preţul integral al apartamentelor în avans (spre exemplu, sume între 20.000 şi 46.000 de euro pentru un apartament) şi au fost menţinute în eroare şi după încheierea contractelor de execuţie-construire întrucât imobilele nu au fost edificate deloc sau au fost construite doar parţial. La momentul încheierii contractelor, părţile vătămate nu au cunoscut împrejurarea că o parte din terenurile pe care urmau să se construiască imobilele erau ipotecate în favoarea unor unităţi bancare pentru garantarea unor credite obţinute sau că nu aparţineau firmelor din Grupul Vectra ori dezvoltatorilor persoane fizice, ci unor terţi. De asemenea, banii încasaţi ca urmare a încheierii acestor contracte nu au fost folosiţi pentru edificarea imobilelor, ci în scop personal sau folosiţi la alte proiecte imobiliare. În plus, inculpaţii s-au implicat şi în intrarea în insolvenţă a firmelor din grupul Vectra şi au continuat să facă promisiuni nefondate părţilor vătămate, astfel că acestea au renunţat să uzeze de mijloacele prevăzute în legea civilă pentru recuperarea pagubelor create.
În această modalitate, părţile vătămate au fost prejudiciate cu sumele totale de 5.586.828 de euro şi 282.500 de lei”, potrivit DNA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tomass 21 Jul, 2013 21:44 Un grup de infractori