Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a stins din viaţă unul din titanii marinei militare româneşti Contraamiralul George Petre, viaţa şi opera

ro

28 Feb, 2012 00:00 4494 Marime text
deces-PetreGeorge.jpgIeri dimineaţă, contraamiralul George Petre a trecut în nefiinţă. I s-a făcut rău pe Strada Dezrobirii, în zona Şcolii 23, dar până la sosirea ambulanţei, contraamiralul a decedat.

Născut pe 28 noiembrie 1934, în Feteşti, George Petre a absolvit, în 1954, Liceul Militar de Marină din Galaţi, Şcoala Militară Superioară de Marină, Facultatea de Navigaţie, Promoţia 1958, Academia Militară, Facultatea de comandă şi stat major, Secţia de Marină (1973).

A parcurs, din 1958, toate gradele militare până când, în 1984, a fost numit contraamiral. În 1995, George Petre trece în rezervă.

Distins cu numeroase decoraţii, contraamiralul a semnat şi o serie de lucrări, printre care se numără „Rememorări la ţărmul mării", „Monografia Liceului Militar de Marină", dar şi „Clubul amiralilor. Anuar 2010". George Petre a fost, de asemenea, membru fondator al Asociaţiei Absolvenţilor Academiei Navale „Mircea cel Bătrân", dar şi vicepreşedinte al Consiliului Director Naţional al Ligii Navale Române şi redactor şef al publicaţiei „Marea Noastră". Liga Navală Română şi-a exprimat, ieri, regretul faţă de trecerea în nefiinţă a celui care a fost contraamiralul George Petre, a cărui carieră „este onorantă pentru orice om de mare". „În funcţii de conducere la nivelul Ministerului Apărării Naţionale sau aproape de cei tineri, la conducerea Liceului Militar de Marină Alexandru Ioan Cuza, domnul George Petre a fost un bun avocat al nevoilor acestei lumi speciale care este lumea noastră, a marinarilor", se menţionează în comunicatul Ligii Navale Române, semnat de preşedintele Laurenţiu Mironescu. „Experienţa, dragostea faţă de Marină şi faţă de tradiţiile ei, harul şi energia domnului amiral sunt absolut de neînlocuit", se încheie comunicatul Ligii Navale. Contraarmiralul George Petre va fi înmormântat mâine dimineaţă, după ce, la Cercul Militar Constanţa, îi vor fi prezentate onorurile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii