Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a reluat procesul functionarilor din Primarie acuzati de coruptie

ro

17 May, 2008 00:00 1044 Marime text

La zece zile dupa ce mai multi functionari ai administratiei publice locale au fost condamnati pentru fapte de coruptie, un alt dosar "greu" de coruptie, in care sunt implicati alti angajati ai Primariei Constanta, a revenit pe rolul Tribunalului.

Este vorba despre procesul impotriva lui Edy Cristian Petrescu, Lucian Mata, Liliana Cazacu, Petrica Munteanu, Aurora Parvu, Iuliana Zahariciuc, Doina Gheondea, Florea Radu si Sebastian Catalin Lazar. In luna noiembrie a anului trecut, Tribunalul Constanta a trimis dosarul la Curtea Constitutionala, pentru a se solutiona o exceptie de neconstitutionalitate invocata de aparare. Concret, avocatii au afirmat ca intreg actul prin care s-a dispus transformarea Parchetului National Anticoruptie in Directia Nationala Anticoruptie este neconstitutional. Prin ridicarea acestei exceptii, cercetarea judecatoreasca a fost tergiversata pentru mai bine de jumatate de an.

Proces amanat

Ieri, la Tribunal, a avut loc primul termen in procesul reluat. Insa, de bine ce a inceput, procesul a fost amanat, pentru respectarea dreptului la aparare. Inspectorii Liliana Cazacu, Lucian Mata si Edy Petrescu au fost trimisi in judecata pentru luare de mita. Procurorii au retinut in sarcina lor faptul ca, in luna mai 2006, acestia ar fi pretins suma de 60 de milioane de lei de la administratorul unei firme, pentru a inchide ochii asupra mai multor nereguli comise de acesta. Petrica Munteanu, actualul director al Directiei Relatii Internationale si Organizare Evenimente din cadrul Primariei Constanta, este acuzat de abuz in serviciu in forma calificata si fals material. Acesta, in perioada 15 - 16 mai 2002, in calitate de director al Serviciului Directiei Publice al Primariei, ar fi dispus amplasarea unor stalpi metalici, fara a exista o dispozitie in acest sens, pentru a ingradi activitatea societatii BCD International SRL, concret, pentru a impiedica accesul la depozitul de materiale de constructii al societatii. Totodata, anchetatorii au stabilit si ca Munteanu ar fi intocmit mai multe adrese din care ar fi rezultata ca Primaria Constanta ar fi respins cererile de autoritare a functionarii firmei BCD. Nu in ultimul rand, inspectorii Aurora Parvu, Iuliana Zahariciuc, Florea Radu, Doina Gheondea si Catalin Sebastian Lazar sunt acuzati de abuz in serviciu. Acestia ar fi indeplinit defectuos atributiile de serviciu prin intocmirea unei adrese nereale in privinta BCD International. Costica Bucur, administratorul firmei, s-a constituit parte civila in proces, solicitand suma de doua milioane de euro, care ar reprezenta prejudiciul cauzat societatii. Termenul viitor a fost fixat pe data de 6 iunie.

Scris de: {autor}Cecilia ZAREA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii