Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reţea de traficanţi de droguri, destructurată la nord de Constanţa Procurorii DIICOT au ridicat 90 de „dealeri“

ro

30 Jan, 2015 00:00 1878 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Galaţi, au efectuat, ieri dimineaţă, 28 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi, Brăila şi Tulcea, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale specializate în traficul cu droguri de mare risc, droguri de risc şi substanţe etnobotanice.
 
Din primele investigaţii, anchetatorii susţin că au fost identificaţi peste 200 de consumatori care cumpărau droguri de la această grupare, dintre care, doar în luna ianuarie, 52 au fost internaţi de urgenţă în spital, iar cinci au intrat în comă.
 
Anchetatorii mai spun că, începând cu luna martie 2014, membrii grupării infracţionale au procurat, deţinut, oferit şi valorificat către alte persoane, inclusiv persoane aflate în penitenciare, comprimate ecstasy şi marijuana. „Există suspiciuni că membrii grupării au produs importante cantităţi de produse etnobotanice, prin impregnarea unor substanţe cu efect psihoactiv în produse ce pot fi consumate prin inhalare ori prizare, ulterior acestea fiind oferite spre vânzare către diferiţi consumatori, în special tineri“, spun procurorii DIICOT.
 
La sediul DIICOT Galaţi au fost duse la audieri 90 de persoane. La ora închiderii ediţiei nu se cunoştea, încă, numărul persoanelor reţinute în acest dosar.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii