Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Relaţii sexuale cu marinari străini Zeci de ani de închisoare într-un dosar de proxenetism

ro

25 Feb, 2016 00:00 4877 Marime text

 
Mariana Stuparu, Cristian Valentin Candit, Iulia Rădulescu, Ciprian Ţigaret, Sorin Candid Ciortan, Daniel Iancu și Cristel Laurențiu Adam, acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism, au fost condamnaţi, ieri, de Tribunalul Constanţa.
 
Astfel, magistraţii constănţeni i-au aplicat pedeapsa de cinci ani şi cinci luni de închisoare Marianei Stuparu, de trei ani şi şase luni de închisoare lui Cristian Valentin Candit, de doi ani şi nouă luni de închisoare Iuliei Rădulescu, de doi ani şi opt luni de închisoare lui Sorin Candid Ciortan, de un an şi şase luni de închisoare lui Cristel Laurenţiu Adam, de patru ani de închisoare lui Daniel Iancu şi de doi ani şi şase luni de închisoare lui Ciprian Ţigaret.
 
Totodată, judecătorii au dispus suspendarea executării sub supraveghere a pedepselor cu închisoarea aplicate lui Sorin Candid Ciortan, Cristel Laurenţiu Adam şi Ciprian Ţigaret. De asemenea, Tribunalul Constanţa a încetat procesul penal faţă de Puiu Vasile, întrucât a intervenit decesul acestuia.
 
Judecătorii constănţeni au stabilit termenele de supraveghere după cum urmează: „Trei ani şi şase luni pentru inculpatul Ciortan Sorin Candid; doi ani pentru inculpatul Adam Cristel Laurenţiu; doi ani şi şase luni pentru inculpatul Ţigaret Ciprian“.
 
Pe durata termenului de supraveghere, „inculpaţii sunt obligaţi să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune din cadrul Tribunalului Constanţa, la datele fixate de acest serviciu; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor de existenţă ale acestora“.
 
Tribunalul Constanţa i-au impus „inculpatului Ţigaret Ciprian ca, pe durata termenului de supraveghere, să urmeze un curs de pregătire şcolară sau calificare profesională şi să frecventeze un program de reintegrare socială dintre cele derulate de Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa“.
 
„Impune inculpatului Ciortan Sorin Candid ca, pe durata termenului de supraveghere, să frecventeze un program de reintegrare socială, dintre cele derulate de Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa“. „Impune inculpaţilor Adam Cristel Laurenţiu, Ciortan Sorin Candid şi Ţigaret Ciprian ca, pe durata termenului de supraveghere, să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei.“
 
Pe parcursul termenului de supraveghere, „inculpaţii vor presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu pot presta această muncă, după cum urmează: inculpatul Adam Cristel Laurenţiu - pe o perioadă de 80 de zile, în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanţa sau la Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa; inculpatul Ciortan Sorin Candid, pe o perioadă de 80 de zile, în cadrul Primăriei oraşului Năvodari sau al Consiliului Local Năvodari, judeţul Constanţa; inculpatul Ţigaret Ciprian, pe o perioadă de 80 de zile, în cadrul Primăriei sau al Consiliului Local Eforie, judeţul Constanţa“.
 
Decizia nu este definitivă.

„Membrii grupului infracţional au înlesnit practicarea prostituţiei“

Inculpații sunt cercetaţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanţa. „Faţă de membrii grupului infracţional există suspiciunea rezonabilă că au acţionat, începând cu luna ianuarie 2014, în vederea recrutării, transportării şi primirii mai multor minore în scopul exploatării sexuale a acestora. Totodată, membrii grupului infracţional au înlesnit practicarea prostituţiei, asigurându-le protecţie tinerelor şi minorelor exploatate, găsindu-le clienţi şi transportându-le către anumite locaţii în vederea întreţinerii actelor sexuale contra cost“, potrivit DIICOT.
 
Organele de anchetă mai susţin că „recrutarea bărbaţilor dispuşi să întreţină relaţii sexuale se efectua prin intermediul mai multor taximetrişti, clienţii provenind în special din rândul marinarilor străini de pe nave ancorate în Portul Constanţa, dar şi prin anunţuri cu oferte de servicii sexuale - însoţite de datele de contact -, publicate în cotidiene locale, atât în ediţii print, cât şi online“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii