Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recomandări pentru prevenirea tâlhăriilor

ro

14 Mar, 2013 00:00 926 Marime text
Tâlhăria reprezintă o problemă socială deosebit de gravă care pune în pericol însăşi viaţa persoanei, iar pentru prevenirea acestui fenomen vă oferim câteva sfaturi ce ar putea conduce la diminuarea numărului de victime.

Din practica judiciară a rezultat că cele mai multe tâlhării sunt comise în locuri publice sau în spaţiile comune ale imobilelor.
Pentru a nu deveni victima unei tâlhării, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vă recomandă să evitaţi deplasările pe trasee aflate în zone mai puţin circulate, cum ar fi locuri virane, parcuri sau şantiere. Dacă din diverse motive sunteţi nevoiţi să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori în care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop în care se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci). Când observaţi că sunteţi urmăriţi, deplasaţi-vă către zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului. Solicitaţi ajutorul primului poliţist întâlnit în calea dumneavoastră sau apelaţi numărul de urgenţă 112. Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare şi nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine).
Nu permiteţi persoanelor străine să intre în locuinţa dumneavoastră, indiferent de motivele invocate, iar la intrarea într-un imobil fiţi foarte atenţi dacă în hol sau în zonele întunecate nu se află persoane suspecte, pretabile la comiterea unor infracţiuni.
Orice persoană necunoscută care staţionează fără motiv în spaţiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtată urgent, în acest sens alertaţi vecinii, iar dacă este cazul cea mai apropiată unitate de Poliţie.
Folosiţi orice motiv pentru a evita să urcaţi în lift cu persoane necunocute, iar dacă este cazul apelaţi la ajutorul oricărui locatar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii