Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rechizitoriul, la foc continuu Cercetările în dosarul „Bani pentru şefi din CJC", la final

ro

14 Mar, 2012 02:21 2390 Marime text
Mija_Eugeniu_Mija.jpgRealini Lupşa, cunoscut ca şi „Alin", cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, fost partener de afaceri al social-democratului Miron Mitrea, fostul ministru al Transporturilor, este urmărit penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au ajuns la finalul cercetărilor în dosarul „Bani pentru şefi din CJC", unde Eugeniu Mija, de 45 de ani, din Bucureşti, „joacă" rolul principal. De altfel, afaceristul din Capitală se află în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului Constanţa încă din luna februarie, instanţa prelungindu-i starea de arest cu încă 30 de zile. Conform anchetatorilor, în cursul anului 2011, suspectul Eugeniu Mija a pretins de la reprezentantul legal al unor societăţi comerciale (denunţător) 40% din valoarea totală a unor lucrări de construcţii efectuate în anii 2008 şi 2009 de firmele denunţătorului în beneficiul a cinci primării din judeţul Constanţa.

Procurorii constănţeni mai susţin că „banii au fost pretinşi pentru ca inculpatul (nr. Eugeniu Mija), atât personal cât şi prin intermediari, să intervină pe lângă persoane cu funcţii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa pe care să îi determine să dispună achitarea către firmele denunţătorului a datoriei primăriilor respective, în sumă totală de 5.000.000 RON. În perioada ianuarie - februarie 2012, inculpatul Mija Eugeniu i-a pretins denunţătorului, în acelaşi scop, suma de 20.000 de euro, redusă ulterior la 15.000 de euro. La data de 6 februarie 2012, Mija Eugeniu a primit de la denunţător suma de 15.000 de euro, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante. În prezent, anchetatorii au ajuns la ultima etapă înainte de sesizarea instanţei de judecată. Următorul pas în acest dosar va fi prezentarea materialului de urmărire penală, însă ţinând cont că numărul celor implicaţi în cauză este ridicat, este de aşteptat ca această procedură să fie de durată. Nu este de trecut cu vederea nici faptul că procurorii lucrează la rechizitoriu, urmând ca apoi să fie sesizată Secţia Penală a Tribunalului Constanţa.

Învinuiţii

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa îl au pe lista învinuiţilor pe Realini Lupşa, dar şi pe Nicoale Vasilescu şi Măria Mija. Realini Lupşa, cunoscut ca şi „Alin", cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, fost partener de afaceri al social democratul Miron Mitrea, fostul ministru al Transporturilor, este urmărit penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă. După cum am mai precizat, aceeaşi presupusă infracţiune i se impută şi lui Nicolae Vasilescu, fost deputat în Camera Deputaţilor, în prezent preşedinte al Casei Româno - Chineze din Bucureşti. Potrivit datelor puse la dispoziţie de Vrajitorul.eu, numele bucureşteanului Eugeniu Mija ar apărea în opt societăţi comerciale, şase având sediul în Bucureşti şi două în Drobeta-Turnu Severin, judeţul Mehedinţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii