Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răsturnare de situaţie Poliţistul Zbenghea şi paznicul Hazur, în colimatorul IPJ Constanţa (galerie foto)

ro

16 Dec, 2010 02:28 4482 Marime text
cap_6.jpgFlorin Vasile, de 33 de ani, fratele lect. unic. dr. Luminiţa Magdalena Călin, în vârstă de 37 de ani, din Bucureşti, femeia care a dispărut week-end-ul trecut după ce a fost urmărită de o maşină a Postului de Poliţie din Nicolae Bălcescu, a depus, ieri, o sesizare care-l vizează în mod direct pe omul legii Cristian Zbenghea, dar şi pe Ion Hazur, unul dintre paznicii localităţii mai sus precizate. Potrivit datelor puse la dispoziţie până în prezent de anchetatori, Zbenghea şi Hazur sunt ultimele persoane care au văzut-o în viaţă Luminiţa Magdalena Călin.

disparuta_disparuta_2.jpgInspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa urmează să deruleze o anchetă cu privire la Cristian Zbenghea din cadrul Postului Nicolae Bălcescu precum şi la unul dintre paznicii localităţii mai sus precizate, Ion Hazur, fost poliţist comunitar. Şi asta după ce fratele Luminiţei Magdalena Călin a depus ieri o sesizare în care atrăgea atenţia asupra neconcordanţelor din declaraţiile ultimelor două persoane care i-au văzut sora în viaţă. „Marţi seara, Ion Hazur mi-a spus că şi el ar fi plecat de lângă sora mea, odată cu Cristian Zbenghea, pentru a anunţa prin staţie evenimentul. Oamenii caută, dar dacă (n.r. Zbenghea şi Hazur) ne-au dus pe o pistă falsă? Am continuat şi eu căutările pe cont propriu, fără niciun rezultat, din păcate. Ceva nu se leagă în acest caz!", ne-a mai precizat Florin Vasile. Bărbatul a lipit ieri afişe cu sora lui in interiorul Gării Constanţa, în speranţa că cineva îi va furniza date cu privire la locul în care se află femeia. Pe data de 13 decembrie, la câteva zile după dispariţia misterioasă a femeii, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat că poliţiştii din comuna Crucea au fost anunţaţi de Florin Vasile, în data de 11 decembrie, ora 15.00, despre faptul că sora sa Luminiţa-Magdalena Călin, de 37 de ani, din Bucureşti, „a plecat în data de 10 decembrie, ora 21.00 de la domiciliul mamei sale din Constanţa şi nu a mai revenit până în prezent, informând faptul că în data de 11.12.2010, ora 07.00, a fost sesizat telefonic că autoturismul surorii sale se află pe un câmp la marginea satului Stupina, comuna Crucea, judeţ Constanţa". În urma verificărilor efectuate a reieşit că în data de 11.12.2010, ora 02.00, lect. unic. dr. Luminiţa Magdalena Călin nu ar fi oprit la semnalul poliţiştilor în comuna Nicolae Bălcescu, aceştia pornind în urmărirea sa, iar la intrarea în sat Stupina, autoturismul a pătruns pe un teren arabil unde a rămas împotmolit, femeia reuşind să fugă.

Declaraţii modificate

Ceea ce nu s-a precizat în comunicat este că, la momentul în care Luminiţa Magdalena Călin a coborât din maşină şi s-ar fi tăvălit pe câmp, Zbenghea a pus mâna pe ea, iar femeia ar fi început să se tăvălească moment în care poliţistul mai sus precizat a plecat să anunţe prin staţie evenimentul, Hazur rămânând lângă fosta profesoară. „Prima dată Hazur a declarat că în timp ce poliţistul Cristian Zbenghea a plecat către maşina poliţiei el a întors pentru un minut privirea, timp în care sora mea s-a făcut nevăzută. În urmă cu două seri, acelaşi Ion Hazur mi-a spus că a plecat şi el cu Zbenghea să anunţe prin staţie evenimentul. Au lăsat-o motivând că se grăbeau la o altă misiune. Cum poţi să urmăreşti un om iar apoi să-l laşi să plece. Ceva este putred la mijloc. Poate ei (n.r. Cristian Zbenghea şi Ion Hazur) i-au generat starea de panică surorii mele", a conchis Vasile. Luminiţa Magdalena Călin are o înălţime de 1.60 - 1.65 metri, greutate 50 - 55 kilograme, brunetă, păr negru tuns scurt, ochi albaştri. La momentul dispariţiei tânăra era îmbrăcată cu o geacă din fâş îmblănită de culoare bej, blugi, cizme înalte de culoare maro, pulover închis la culoare şi purta o poşetă neagră de lac. Luminiţa Magdalena Călin a făcut parte în 2004 în consiliul de administraţie al ASIROM.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • marius 17 Dec, 2010 12:15 dar cum este posibil asa ceva? au alergato atat ca dupa ce au avuto in mana s-o scape??? e cusuta cu ata treaba asta...vai de noi ce politie avem..
  • tepes 16 Dec, 2010 16:01 si politistii care iau spaga de la clanul bucurestenii bairam cotnac tasac care vind minore de 12 14 ani? catana rapotan pavel gil stiu- ce fac dga sri si dna? iau spaga