Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raportul controlului de la BCCO Constanţa, trimis la Parchetul General al României

ro

20 Jul, 2013 00:00 1601 Marime text
La scurt timp după ce trei ofiţeri ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa - Serviciul Antidrog au fost trimişi în judecată pentru presupusa folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în formă continuată, ieri, oficialii Ministerului Afacerilor Interne au anunţat că şeful BCCO Constanţa, comisarul-şef Aurelian Pavel, este cercetat prealabil disciplinar.

Anunţul a fost făcut la finele unor verificări efectuate de către Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne privind apariţia în mass-media a unui înscris referitor la o serie de ofiţeri de poliţie. Documentul în cauză a fost mediatizat la data de 8 iulie, de publicaţia enational.ro, şi poate fi citit accesând următorul link: http://www.enational.ro/dezvaluiri/documentul-care-zguduie-politia-romana-si-mai-311887.html/. Potrivit MAI, lista prezentată este  „o însemnare din luna decembrie a anului 2009, aparţinând comisarului-şef Aurelian Pavel, şeful structurii de combatere a crimei organizate din cadrul IPJ Constanţa”.
„Având în vedere perioada de timp care a trecut de la momentul realizării acelui înscris, echipa de control nu a putut stabili cu certitudine dacă respectivele produse au fost trimise şi primite de către ofiţerii nominalizaţi.
În acest context, controlul intern nu poate reţine în sarcina vreunuia dintre cei menţionaţi în înscrisul respectiv comiterea unor fapte de corupţie. În cadrul verificării administrative interne au fost cercetate înscrisuri, audiate atât persoanele vizate, cât şi cele presupus a avea cunoştinţă de situaţia respectivă. Menţionăm că verificarea administrativă internă nu are la dispoziţie nici instrumentele şi nici posibilitatea administrării altor mijloace de probă specifice unei cercetări judiciare”, potrivit MAI. De menţionat că raportul controlului a ajuns pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea continuării cercetărilor.
Oficialii Ministerului Afacerilor Interne mai spun că, „în ceea ce priveşte celelalte aspecte ale activităţii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Constanţa, pe parcursul controlului, s-au identificat mai multe abateri care impun începerea cercetării prealabile disciplinare” faţă de trei comisari-şefi aflaţi în fruntea BCCO Constanţa, unul dintre ei fiind Aurelian Pavel, comandantul brigăzii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii