Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Popescu rămâne în arest Jandarm audiat în dosarul morţii antrenorului Vasile Luban

ro

03 Feb, 2012 00:00 1261 Marime text
Plutonierul Florin Florea, luptătorul din cadrul Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Constanţa care l-a urmărit pe Radu Popescu, tânărul care a ucis un om cu un BMW, în urma accidentului rutier din data de 27 noiembrie 2011, a fost audiat ieri de magistraţii Judecătoriei Constanţa. În faţa instanţei, jandarmul a povestit cum l-a găsit pe Popescu în baia localului din apropierea accidentului, după ce suspectul nu a oprit la somaţiile jandarmului, pentru că îşi dăduse seama că omul legii nu armase pistolul. Victima s-a numit Vasile Luban, a fost antrenor de fotbal şi se afla în staţia de transport în comun.

De la bun început, plutonierul a precizat că şoferul se afla în stare de şoc şi era speriat, dar că emana halenă alcoolică. Totuşi, martorul a precizat că şoferul se putea ţine pe picioare şi comunica normal. „Chiar şi după ce s-a spălat pe faţă, şoferul era tot în stare de şoc, era speriat, se plimba dintr-o parte în alta şi întreba continuu «Ce am făcut?»", a declarat jandarmul la proces. Pe de altă parte, plutonierul a mai spus că a mai fost contactat de persoane „suspecte", care i-au pus întrebări în legătură cu procesul, după ce au venit la Judecătorie, unde jandarmul îşi desfăşoară activitatea: „a venit un domn în urmă cu două săptămâni, care mi-a zis că ar fi prieten cu victima şi că face parte dintr-o asociaţie sportivă din Galaţi. Totuşi, mi-a pus mai multe întrebări despre inculpat, iar după ce l-am legitimat mi-am dat seama că era din Constanţa". În aceste condiţii, jandarmul a furnizat instanţei datele persoanei care l-a contactat la Judecătorie şi a adăugat că la câteva zile după accident a fost căutat chiar şi la unitate de un cetăţean care a zis că este rudă cu victima şi că ar vrea să-l recompenseze pentru că a făcut o faptă bună. Totuşi, deşi omul respectiv a reuşit să obţină numărul de telefon al jandarmului, nu l-a contactat. Tot ieri, instanţa l-a audiat şi pe George Cătălin Petrişor, martor al accidentului, care le-a povestit judecătorilor cum l-a văzut pe inculpat fugind pe bulevardul Tomis, după ce pe capota BMW-ului şi pe parbriz a văzut „urme de substanţă din capul victimei". Martorul a mai declarat că bărbatul ucis în accident „era poziţionat într-un unghi de 45 de grade, cu picioarele pe pământ, dar cu corpul sprijinit de gardul viu" şi a adăugat că rănile erau vizibile.

Fuga în taxi

Totuşi, martorul a spus că victima nu putea fi văzută din prima, fiind susţinută de gardul viu. Tot ieri au mai dat declaraţii în faţa instanţei şi doi lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, unul dintre ei povestind cum a auzit producerea accidentului, a văzut ce s-a întâmplat şi a sunat la 112. De asemenea, pompierul a mai precizat că l-a văzut pe şofer luând ceva din torpedo şi urcându-se într-un taxi. Cel de-al doilea pompier a relatat că, la un moment dat, a văzut o persoană care a intrat în BMW - anume inculpatul -, a luat acte, dar când a fost întrebată dacă este şofer, inculpatul a răspuns că nu are nicio treabă cu accidentul. La finalul şedinţei de judecată, după deliberări, magistraţii Judecătoriei Constanţa au respins cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de şofer. Decizia poate fi atacată în recurs.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii