Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre, prima întâlnire în instanţă Mărturisirile lui Paszkany - „Trebuia să încheiem un contract de publicitate de 1 milion de euro. Am fost de acord“ (rechizitoriu)

ro

15 Apr, 2015 00:00 2682 Marime text
 
Radu Mazăre, a fost adus ieri din arestul Poliţiei Capitalei la sediul DNA. A fost pentru prima dată de când a fost arestat când primarul suspendat al Constanţei s-a prezentat în fata procurorilor.
Primarul suspendat al Constantei, Radu Mazăre, a fost arestat în 2 aprilie, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii.

Alături de prietenul Strutinsky
În acest caz a fost arestat preventiv şi omul de afaceri Sorin Strutinsky, pe numele său fiind emis un alt mandat de arestare preventivă, într-un alt dosar. Radu Mazăre este acuzat că, în perioada 2006 - 2009, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat şi primit circa două milioane de euro de la reprezentanţii a doua societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri în Constantă.

Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanţii societăţii respective cu o firmă controlată de Mazăre, atât direct, cât şi prin intermediul lui Strutinsky, potrivit procurorilor.

„Trebuie să încheiem un contract de publicitate în valoare de 1 milion de euro. Am fost de acord cu acest lucru
În legătură cu aceste contracte de publicitate, Procurorii DNA îl acuză pe Radu Mazăre că ar fi pretins 1 milion de euro de la omul de afaceri clujean Arpad Paszkany pentru construirea unui mall în Constanța. Anchetatorii se bazează în acest caz şi pe unele interceptări telefonice, dar şi pe declaraţii ale martorilor. Paszkany Arpad a relatat că Ciorcă Vasile Florin i-a transmis că „pentru obţinerea la timp a autorizațiilor, avizelor și a altor documente emise de Primăria Constanța, trebuie să încheiem un contract de publicitate cu firma NEPTUN TV, în valoare de 1 milion de euro. Eu am fost de acord cu acest lucru și am transmis acest acord al meu lui Ciorcă Vasile Florin “, se arată în rechizitoriul DNA citat de stiripesurse.ro.

Totul despre acest subiect puteţi citi pe ZIUA de Constanţa: Stenograme INCENDIARE. Cum lua mită Radu Mazăre de la milionarul Arpad Paszkany

Citeşte şi:  

Firmele controlate de Strutisky, cu „intrare“ la primărie
Mazăre mai este acuzat că, în perioada noiembrie 2006 - 2013, în calitate de primar al municipiului Constantă, a participat la încheierea a 12 contracte intre primărie şi societatea controlată de el şi Strutinsky, în valoare totală de peste 6 milioane de lei. În perioada noiembrie 2008 - 2012, în aceeaşi calitate, Mazăre a mai semnat 13 contracte, acorduri cadru şi contracte subsecvente încheiate între Primăria Municipiului Constantă şi o societate comercială la care era asociat Strutinsky, în valoare totală de peste 23 milioane lei.

Detalii despre acest subiect puteţi citi aici: Contracte cu Soţi Cable şi Conpress Holding: Primarul Radu Mazăre, un nou dosar la DNA. Este suspectat de conflict de interese (documente)

Aceste contracte au vizat achiziţia unor servicii artistice desfăşurate cu diverse ocazii, organizarea unor spectacole artistice, serviciul de paza a bunurilor publice şi private aparţinând municipiului Constantă, serviciul de protecţie a funcţionarilor Primăriei Municipiului Constantă aflaţi în exerciţiul funcţiunii în perioada 15 februarie 2009 - 15 februarie 2012, etc.

În ambele cazuri, au fost obţinute foloase atât pentru sine, prin societatea pe care o controla şi cu care Mazăre s-a aflat în raporturi comerciale în ultimii cinci ani înainte de comiterea faptei, cât şi pentru Sorin Strutinsky, arata anchetatorii.

Ironia sorţii: şeful ANI alături de „victima“ Radu Mazăre în „beciul domnesc“
Potrivit unor documente ale procurorilor, obţinute de presa centrală, cercetările în acest dosar au la baza sesizarea făcută de Agenţia Naţională de Integritate, care cerea DNA să îl verifice pe Radu Mazăre pentru conflict de interese, după ce Primăria Constantă a acordat contracte în valoare de aproape 4,6 milioane de euro firmelor Conpress Holding şi Soţi Cable Neptun, al căror asociat, Sorin Strutinsky, este în relaţii comerciale cu Mazăre în opt societăţi. În prezent, omul de afaceri este arestat şi judecat în dosarul de trafic de influenţa în care este acuzat că a primit aproximativ 2 milioane de euro ca să intervină la instituţii publice pentru plata unor lucrări. Coincidenţa face ca tocmai şeful ANI, Horia Georgescu, să fie încarcerat în „beciul domnesc“ simultan cu Radu Mazăre.

Radu Mazăre a fost trimis în judecată, în 3 aprilie, de DNA Constantă într-un alt dosar, în care este cercetat pentru vânzarea unor terenuri din Mamaia la preţuri subevaluate, procurorii stabilind ca în acest caz bugetul Primăriei Constantă a fost prejudiciat cu peste patru milioane de euro.

Despre acest lucru puteţi citi mai multe pe ZIUA de Constanţa: Lovitură năucitoare a DNA: Mazăre şi Sorina Moscu - trimişi în judecată. Cercetările faţă de deputatul Babuş, clasate

Citeşte şi: Rechizitoriu: Trimitere în judecată Radu Ştefan Mazăre şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii