Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre explică de ce nu mai iniţiază hotărâri de consiliu (document)

ro

22 Oct, 2014 00:00 2043 Marime text
Radu Ştefan Mazăre, edilul-şef al municipiului Constanţa, a mers, ieri, pentru a 28-a oară, la sediul Inspectoratului de Poliţie, unde dă cu subsemnatul, în Dosarul „Henri Coandă“. Primarul este cercetat sub control judiciar de procurorul Dana Ana, din Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru luare de mită şi fals în declaraţii.
 

În aceeaşi cauză este cercetat şi Alexandru Mazăre, senator al României, pentru complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii, dar şi afaceristul israelian Avraham Morgenstern, pentru dare de mită.
 
În faţa inspectoratului, edilul a fost întrebat despre cauza în care sunt cercetaţi Viorel Hrebenciuc, deputat în Parlamentul României, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, şi Dan Şova, vicepreşedintele PSD, senator în Parlamentul României, însă Mazăre nu a dorit să comenteze. „Nu pot să comentez dosarul (...) Eu am învăţat că, până nu eşti implicat ori nu cunoşti foarte bine actele din dosar, nu e bine să vorbeşti. Aşa erau şi la mine... retrocedări, nenorociri, şi când au început expertizele, s-a demonstrat că nu este aşa“, a mai spus Radu Mazăre, făcând referire la celebrul dosar al retrocedărilor, cauză în care este judecat la Curtea de Apel Bucureşti.

„La mine, ca primar, vin oameni cu fel şi fel de probleme“

„În ceea ce priveşte acuzaţia adusă lui Hrebenciuc şi lui Şova, că au discutat pentru o lege şi asta ar fi fost în folosul altora şi că se numeşte trafic de influenţă, aceasta este o chestiune foarte gravă. Foarte grav nu este ceea ce au făcut cei doi, ci modul în care sunt percepute lucrurile. Eu vreau să vă spun aşa: la mine, ca primar, vin oameni cu fel şi fel de probleme, de la unul care vrea să construiască de la P+1, la P+3 şi dacă eu iniţiez un PUZ, îi dau autorizaţie să-şi facă P+3, omul acela a obţinut un folos. Toţi care vin la mine, la Primărie, vor câte ceva pentru ei sau pentru firmele lor. Obţin, implicit, un folos. Dacă-i fac o parcare în faţa hotelului ori în faţa blocului obţin un folos. Îi dau un etaj în plus, obţine un folos. E foarte riscantă interpretarea asta. Ca atare, aţi văzut că mă feresc. Aţi văzut cu nu mai iniţiez hotărâri de consiliu, nu mai vorbesc neam, nu mai fac nimic. Dar nu poate să meargă ţara aşa“, a conchis edilul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • civilizatia 29 Oct, 2014 10:53 DISTRUGE ORASUL VANZAND PARCURILE SI SPATIUL VEDE DINTRE BLOCURI