Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:49 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rachetele Patriot au ajuns la Constanţa. Astăzi începe exerciţiul militar Patriot Shock V la Capu Midia

ro

05 Nov, 2016 08:29 2932 Marime text
Începând de astăzi şi până pe 12 noiembrie,aproximativ 200 de militari români şi americani vor lua parte la un amplu exerciţiu tactic în poligonul Forţelor Aeriene de la Capu Midia. Este un moment istoric att pentru Armata României, cât şi pentru partenerii americani, în contextul în care este pentru prima dată când un sistem de rachete Patriot ajunge în România.

Bateria de rachete sol-aer care poate fi folosită  în cazul unui atac cu avioane şi rachete balistice şi de croazieră, a ajuns în România încă de la începutul săptămânii şi a fost transportată pe calea ferată.

La Capu Midia, în cadrul exerciţiului Patriot Shock V, cei 100 de militari din Batalionul 5-7 Apărare Aeriană din cadrul Forţelor Terestre ale SUA veniţi aici dintr-o bază înaintată din Germania, se vor antrena alături de militarii Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dăscălescu”, din Bucureşti.

Armata României participă la exerciţiu cu o baterie de rachete tip Hawk PIP III R.

Scopul exerciţiului este de a antrena echipajele bateriei Hawk PIP III R pentru ducerea acţiunilor de angajare a ţintelor aeriene, prin integrare cu cea Patriot, în cadrul unui scenariu fictiv de apărare aeriană, se arată înr-un comunicat al MApN.

Exercițiul are ca obiective principale perfecţionarea procedurilor privind planificarea şi ducerea în comun a acţiunilor de combatere a unui inamic aerian, precum şi verificarea interoperabilităţii sistemelor de comandă-control ale celor două structuri de rachete sol-aer.

Activitatea de instruire a fost planificată cu un an înainte şi este inclusă în Planul cu principalele activităţi al Statului Major al Forțelor Aeriene.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii