Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Râcă între Săceanu şi Nuţu Cămătaru? Săceanu - „Eu sunt primul"

ro

03 Dec, 2010 01:30 16100 Marime text
cap_6.jpgFostul campion mondial Ion Draica a reuşit să bage zâzanie între renumiţii Ismail Iaşar, zis Săceanu, şi Nuţu Cămătaru, pe numele său adevărat Ion Balint

Nutu_-Ion-Draica.jpgDupă ce a împrumutat de la fiecare dintre cei doi indivizi - despre care s-a spus cu diferite ocazii că ar fi cămătari - sume de peste 100.000 de dolari, luptătorul Ion Draica a vrut să-i lase pe amândoi cu buza umflată, soţia sa contestând în instanţă scoaterea la licitaţie a apartamentului lor, imobil pe care şi Nuţu Cămătaru, dar şi Săceanu au vrut să-l vândă pentru recuperarea datoriei lui Draica.

Veşti-şoc despre fostul campion mondial la lupte greco-romane Ion Draica: la începutul anilor 2000, acesta s-a încurcat cu personaje renumite ale lumii underground constănţene, dar şi din Capitală, ajungând să le datoreze sume de peste 100.000 de dolari. Mai exact, potrivit informaţiilor din dosarul cu numărul 256/212/2001, care s-a aflat pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa, sportivul împrumutase 110.000 de dolari de la Săceanu şi alţi 155.000 de dolari de la Nuţu Cămătaru. Pentru recuperarea banilor, cei doi indivizi au încercat, pe rând, să scoată la licitaţie apartamentul pe care Ion Draica îl cumpărase împreună cu soţia sa, Daniela. De altfel, pentru a stopa executarea silită a imobilului, între cei doi soţi a intervenit partajul.

Soţia a contestat executarea

O prezenţă specială a făcut senzaţie săptămâna trecută la Judecătoria Constanţa. Renumitul Nuţu Cămătaru, pe numele adevărat Ion Balint, a „descins" la Judecătoria Constanţa, într-un proces vechi de nouă ani, pe care i-l intentase fostul campion mondial la lupte greco-romane, Ion Draica. Motivul? O datorie de 155.000 de dolari, bani pe care luptătorul îi luase cu împrumut de la Nuţu Cămătaru. Treaba însă este şi mai groasă, pentru că în proces a intervenit şi Ismail Iaşar, vestitul Săceanu din Constanţa, care la rândul său reclama o datorie de 110.000 de dolari pe care Draica nu i-o achitase. Interesele celor doi indivizi despre care s-a spus că ar fi cămătari au devenit contrare în momentul în care şi Săceanu şi Cămătaru au încercat să scoată la licitaţie apartamentul lui Draica. Daniela Draica, soţia luptătorului, a cerut instanţei suspendarea executării silite, motivând că „se urmăreşte în acest dosar vânzarea la licitaţie a apartamentului în care locuiesc, care apreciez că este bun propriu, devenit astfel prin sentinţa civilă nr. 343/24.04.2000 a Tribunalului Constanţa în dosarul cu numărul 2043/2000". „Creanţa care este urmărită de Balint Ion urmează a fi recuperată de la soţul meu, Draica Ion, cu care a încheiat personal şi pentru el eventualul împrumut", arăta femeia în februarie 2001, la momentul la care a contestat în instanţă scoaterea apartamentului la licitaţie de către Nuţu Cămătaru.

Soluţia: partajul!

Daniela Draica a cerut suspendarea de urgenţă a procedurii de executare silită, cel puţin până la lămurirea definitivă a situaţiei apartamentului, în urma partajului intervenit între ea şi soţul său. În proces, soţii Draica au fost reprezentaţi de Valerian Muşat, în timp ce avocatul lui Nuţu Cămătaru a fost Anca Niţă, din Baroul Constanţa. Prin reprezentantul lor legal, Valerian Muşat, soţii Draica au argumentat că „imobilul ce este scos la licitaţie în baza dosarului nr. R1114/2000 aflat pe rolul Judecătoriei Constanţa reprezintă un bun dobândit în timpul căsătoriei soţilor Draica, deci este bun comun". „Pentru a pune capăt urmăririi silite a creditorilor soţilor Draica Ion", se arată în continuare, „a fost promovată acţiunea de partaj a imobilului pentru a stabili cu exactitate cota care revine soţului debitor şi executarea acesteia". De menţionat că apartamentul cu pricina fusese achiziţionat în 1996, în schimbul sumei de 15 milioane de lei vechi, de la Remus Petcu.

Hop şi Săceanu

Cazul devine cu atât mai interesant cu cât în proces intervine Ismail Iaşar - cunoscut în lumea underground constănţeană drept Săceanu - , care contestă licitaţia pe care Nuţu Cămătaru vrea s-o facă pentru imobil, pretinzând că acesta este dreptul său. Săceanu a pledat prin avocatul său, Dumitru Siromaşcenco, faptul că Draica îi datorează „110.000 de dolari americani", în urma unui contract de împrumut anterior datoriei contractate de Draica de la Cămătaru, de 155.000 de dolari. Astfel, Săceanu spune că fostul campion mondial împrumutase cei peste 100.000 de dolari de la el în 1999, în timp ce Nuţu Cămătaru îi dăduse cei 155.000 de dolari în anul 2000. În dosarul deschis de soţia lui Draica, Ismail Iaşar a contestat şi el licitaţia pentru apartament şi a cerut conexarea multiplelor cauze civile izvorâte din datoriile acumulate de luptător.

„Am dreptul să licitez primul"

În plus, Săceanu l-a acuzat pe Draica, spunând că „de trei ani tergiversează soluţionarea licitaţiei (nr., organizată de el, nu cea începută de Cămătaru), aşa cum tergiversează şi soluţionarea acţiunii penale ce am îndreptat-o împotriva lui Draica Ion pentru înşelăciune în convenţie, când poliţia şi Parchetul Curţii de Apel Constanţa i-a dat neînceperea urmăririi penale". „Eu sunt primul creditor al lui Draica", susţine individul cunoscut drept Săceanu, care adaugă că „am dreptul să licitez primul şi singurul creditor împotriva lui Balint Ion". În concluzie, Ismail Iaşar le-a cerut judecătorilor să respingă orice contestaţie formulată de Draica împotriva executării silite, dar şi orice pretenţie ridicată de creditorul Balint. În cele din urmă, pe 28 noiembrie 2001, completul format din preşedintele Sorin Culea din cadrul Judecătoriei Constanţa, a decis suspendarea procesului până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a celui legat de partajul soţilor Draica. Pe 19 mai 2002, soluţia dată în cazul partajului a rămas irevocabilă, însă nimeni n-a cerut redeschiderea procesului cu Nuţu Cămătaru şi Săceanu. Dosarul a rămas în aer, până când, săptămâna trecută, Arhiva Civilă a Judecătoriei Constanţa a cerut instanţei să constate perimat litigiul dintre Nuţu Cămătaru, Săceanu şi campionul Draica. Pe 26 noiembrie 2011, la peste zece ani de la deschiderea procesului, cazul a fost închis definitiv.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 03 Dec, 2010 07:05 cine e anca nita ? sotia lui teodor nita cu zeci de masini de lux si vile din salariul de bugetra? ce fac dna sri ? iau spaga? ce zic magistratii cinstiti? e alqueda acolola oarchet si tribunal constanta