Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protestul transportatorilor

ro

27 Jun, 2002 00:00 1067 Marime text

Operatorii de transport calatori nu-si mai incap in "trasee" * Un conflict de interese izbucnit intre doi operatori de transport calatori de pe ruta Constanta-Mamaia-Navodari a perturbat pentru o ora si jumatate activitatea pe acest traseu * SC Dominus Rei a protestat impotriva concurentei neloiale practicate de Grup Media Sud * Marian Butnaru, seful Agentiei Constanta a ARR, sustine ca protestul initiat de Dominus Rei este o calomnie la adresa sa si ca situatia este cu totul alta

Un conflict de interese izbucnit intre doi operatori de transport calatori de pe ruta Constanta-Mamaia-Navodari a perturbat, ieri, pentru o ora si jumatate activitatea pe acest traseu. Incepand cu ora 8.30, cateva autobuze ce apartin SC Dominus Rei SRL au fost parcate la cap de linie, iar pe parbrize au fost lipite afise prin care calatorii erau anuntati ca, timp de cateva ore, acestea nu vor circula. In acest mod firma protesta impotriva concurentei neloiale practicate de Grup Media Sud. Cristian Putinica, director al firmei, sustine ca Grup Media Sud a introdus microbuze pe acest traseu fara a detine licenta de executie traseu. Putinica a mai afirmat ca interesele celor de la Media Sud sunt aparate de Marian Butnaru, seful Agentiei Constanta a Autoritatii Rutiere Romane (ARR). Directorul SC Dominus Rei spune ca societatea pe care o conduce si-a castigat dreptul de a opera pe acest traseu in urma unei licitatii organizate in luna aprilie. Firma a achitat taxa de licenta, in valoare de 50 de milioane lei, dupa care si-a vazut de treaba.

A fost sesizata Autoritatea Rutiera Romana

La inceputul lunii iunie, pe acelasi traseu au mai aparut si microbuze ale Grup Media Sud. Tot Putinica sustine ca cel de-al doilea operator aparut pe acelasi traseu circula ilegal, neavand nici un fel de autorizatii care sa ii permita sa-si desfasoare activitatea pe aceasta ruta. Dominus Rei a sesizat Autoritatea Rutiera Romana care, conform spuselor lui Putinica, nu a luat nici un fel de masuri pentru ca ii protejeaza pe cei de la Grup Media Sud. Mai mult decat atat, acesta a declarat ca Marian Butnaru, seful ARR Constanta, le-a spus ca nu intelege de ce se plange, pentru ca oricum castiga destul. In urma intrarii Media Sud pe traseu, Dominus Rei pierde lunar aproximativ 40 de milioane de lei.Saptamana trecuta, Cristian Putinica a depus o plangere la Prefectura Constanta si, in cazul in care autoritatile locale nu vor interveni pentru remedierea situatiei, va apela la forurile superioare de la Bucuresti. Marian Butnaru, seful Agentiei Constanta a ARR, sustine ca protestul initiat de Dominus Rei este o calomnie la adresa sa si ca situatia este cu totul alta. Din declaratia lui Butnaru reiese ca intre cele doua firme, Dominus Rei si Grup Media Sud, exista un contract de inchiriere a 13 autobuze, in valoare de 100.000 de dolari. Butnaru a mai declarat ca cei de la Dominus Rei "vor sa scoata castanele din foc cu ajutorul ARR. "Cei de la Grup Media Sud au licenta de executie transport pe ruta Gara Constanta-Cap Midia, dar se pare ca, in urma unei intelegeri cu Dominus Rei, pot introduce microbuze si pe acest traseu. Situatia se arata destul de incalcita, insa se pare ca, in curand, ARR va declansa un amplu program de verificari, tocmai pentru a-i elimina de pe trasee pe cei care circula ilegal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii