Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prorectorul Stanciu, judecat degeaba Sentinţă definitivă pentru Dănuţ Epure, rectorul Universităţii „Ovidius“ din Constanţa

ro

11 Dec, 2015 00:00 3246 Marime text
Lia Savonea, preşedintele Curţii de Apel Bucureşti, şi Daniel Grădinariu, vicepreşedintele aceleiaşi instanţe, au decis, ieri, condamnarea definitivă a lui Tiberius Dănuţ Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa.
 
Epure a luat trei ani de închisoare, cu suspendare, sub supraveghere, pe o durată de cinci ani, ce reprezintă termen de încercare, pentru luare de mită şi pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. Epure nu mai are voie să ocupe funcţia de rector la orice instituţie de învăţământ, pe o durată de doi ani.
 
De menţionat că fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa a fost reţinut şi arestat preventiv de la 30.07.2013 la 2.04.2014 şi arestat la domiciliu de la 3.04.2014 la 3.07.2015. Începând de ieri, Epure a scăpat de măsura controlului judiciar.
 
Mai departe, Lia Savonea şi Daniel Grădinariu au decis ca Gabriela Stanciu, fostul prorector al universităţii, suspectată de luare de mită, de săvârşirea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, dar şi de dare de mită, să fie achitată. În acest dosar a fost judecat şi Stere Tala, însă el a fost condamnat la 2,6 ani de închisoare cu suspendare condiţionată.
 
Conform procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, „în perioada 27 iunie 2013 - 11 iulie 2013, inculpatul Epure Tiberius Dănuț, în calitate de rector al Universității «Ovidius» din Constanța, prin intermediul inculpatului Tala Stere, a pretins de la o persoană suma de 4.000 de euro pentru a-i pune la dispoziție, cu anticipare, subiectele la disciplinele de concurs la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie, astfel încât o candidată să fie admisă în mod fraudulos la această facultate“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii