Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul a fost anchetat Andrei Bodean de la Anticorupţie a luat NUP

ro

03 Mar, 2014 00:00 4602 Marime text
Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa, a luat NUP (neînceperea urmării penale) în dosarul morţii Larei Şaban. Magistratul a fost acuzat de înstrăinarea în mod abuziv a sumei de peste 122.000 de dolari, dar şi a fetiţei Larei politicianului turc Huseyin Avni Sipahi, edil al unui Sector din Istanbul, cel despre care s-a spus că este tatăl minorei. Conform luju.ro, Melisa Şaban, sora Larei Şaban, a formulat un denunţ, la data 22 august 2012, la DNA, în care Andrei Bodean, pe atunci procuror la Parchetul Tribunalului Constanta, era acuzat de abuz în serviciu, favorizarea infractorului şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

„În denunţul întins pe zeci de pagini, procurorul Andrei Bodean din PT Constanţa este acuzat că ar fi primit importante sume de bani pentru ca fetiţa de trei ani să fie încredinţată nelegal tatălui nebiologic Arda Ekrem Eray, în scopul ca acesta să primească bunurile defunctei. Mai mult decât atât, procurorul este acuzat că a cunoscut situaţia reală cu privire la cine este tatăl biologic al minorei şi, cu toate acestea, a permis ca suma de 122.300 de dolari, pe care a consemnat-o la BCR, să fie ridicată de tatăl nebiologic.

Mai mult, procurorul e acuzat că, fără a avea probe directe pentru omor, l-a inculpat pe fratele Larei Şaban în condiţiile în care existau indicii că omorul a fost comis de alte persoane, care se bănuiesc a fi cetăţeni turci trimişi special pentru a o ucide pe jurnalistă, de către deputatul turc Huseyin Sipahi, în scopul stingerii scandalului din Turcia privind legăturile extraconjugale ale miliardarului. În denunţ se mai arată că Lara Şaban deschisese un proces miliardarului turc, încă din 2009, pentru stabilirea paternităţii acestuia, proces aflat pe rolul unei instanţe din Istanbul”, conform luju.ro. Magistraţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au finalizat cercetările în acesta dosar şi au decis neînceperea urmării penale faţă de Andrei Bodean, în prezent procuror al DNA Constanţa. În acelaşi dosar, NUP a primit şi comisarul-şef Lorin Ursa, din Poliţia Judeţului Constanţa, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu, favorizarea infractorului şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Nemulţumită de finalul anchetei, Melisa Şaban s-a adresat Curţii de Apel Constanţa, în speranţa că judecătorii vor infirma cele două soluţii NUP. Primul termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 6 martie. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii