Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:55 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii vor arestarea lui Falcus Ipu calca iar pe bec

ro

17 Apr, 2010 03:16 4926 Marime text
catuse_des_apr1.jpgProaspăt scos de sub urmărirea penală în dosarul în care era cercetat pentru tentativă de omor deosebit de grav ca urmare a cotonogirii lui Cristian Gheorghiu, zis Cristel, pe strada Atelierelor, în 2007, cunoscutul Cristian Fălcuş, zis Ipu, s-a ales cu un nou dosar penal. De data aceasta, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa sunt decişi să ceară arestarea lui, acuzându-l de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, respectiv vătămare corporală gravă.

De menţionat că, de această dată, Ipu a fost prins tocmai la Timişoara, în urma unor percheziţii, după ce a încercat să se sustragă de la urmărirea penală. Potrivit anchetatorilor, Fălcuş este cercetat în legătură cu o reglare de conturi petrecută într-un bar, în urmă cu două săptămâni. La momentul respectiv, se pare că la răfuială au participat şi fraţii Lazăr, cunoscuţi în Năvodari pentru numeroasele conflicte în care au fost implicaţi. În timpul altercaţiei, se pare că victima a fost lovită de mai multe ori, cu o sabie. Conform unor surse bine informate, cei trei suspecţi au fost aduşi, ieri după-amiază, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, unde au fost audiaţi timp de mai multe ore de anchetatori, urmând apoi să fie prezentaţi instanţei Judecătoriei Constanţa, cu propunere de arestare preventivă. Nu este de trecut cu vederea faptul că aceasta este pentru a doua oară în ultimii doi ani, când anchetatorii cer arestarea preventivă a lui Ipu, anterior el fiind suspectat de implicare în tentativa de asasinat comisă asupra afaceristului Liviu Bamburic în ianuarie 2008. Cu toate acestea, instanţa a considerat, la momentul respectiv, că nu se impune arestarea individului. Iar asta, în contextul în care, anterior, el fusese cercetat pentru răfuiala de pe strada Atelierelor, în urma căreia Cristian Marian Gheorghiu, zis Cristel, a avut nevoie de peste 120 de zile de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni. În timp ce în dosarul privind răfuiala de pe Atelierelor Ipu a fost scos de sub urmărirea penală, el este cercetat în continuare de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru tentativa de asasinat comisă asupra lui Bamburic. Totodată, acesta a fost eliberat condiţionat din penitenciar, în 2006, fiind condamnat la o pedeapsă de 14 ani pentru omor calificat după ce, în 1995, şi-ar fi omorât un prieten, în faţa Cazinoului din Mamaia. Rămâne de văzut dacă, de această dată, Ipu se va întoarce sau nu în arest.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pui 17 Apr, 2010 17:35 comentariu sters din cauza nerespectarii regulilor de postare
  • justice 17 Apr, 2010 08:22 era cu stefan simion zis fane englezul bagati in contrabanda cu tigari din magazinele din vest ale lui mass si unor fosti politisti tirpan serban ion si altii dar sri si diicot si dna tac banii ajung la pdl cum ajungeau la psd si pdl