Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procuror-şef din Parchetul Curţii de Apel Constanţa, menţinut în arest de judecătorul Ion Tudoran (referat DNA)

ro

12 May, 2015 00:00 2704 Marime text
Constantin Balaban, prim-procuror delegat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, din circumscripţia Parchetului Curţii de Apel Constanţa, rămâne în arest! Decizia a fost luată ieri de judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, şi poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Balaban a fost încătuşat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, pentru trei infracţiuni de luare de mită. Procurorii spun că, în cursul lunii februarie, „inculpatul Balaban Constantin, în calitate de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, a primit de la trei persoane, prin intermediar, cu titlu de mită, un viţel care avea o greutate de 70 kg după sacrificare, în schimbul soluţionării favorabile a unui dosar penal în care cele trei persoane erau cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală“, conform DNA. Remiterea mitei ar fi avut loc după ce, în data de 3 februarie, „Balaban Constantin, din proprie iniţiativă, a întocmit două acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu două dintre persoanele cercetate, cărora le-a aplicat două pedepse de şapte luni de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării acestora“, potrivit celor de la Anticorupţie.
 
Judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran este cel care, anul trecut, i-a ridicat şefului suspendat al CJC, printr-o decizie definitivă, controlul judiciar, pe când acesta se afla în Statele Unite ale Americii.

Citeşte şi

I-a ridicat controlul judiciar lui Nicuşor Constantinescu
Judecătorul Ion Tudoran a cerut să i se apere reputaţia profesională (rechizitoriu)


Ar fi luat mită un viţel
Un procuror-şef din Parchetul Curţii de Apel Constanţa ar putea scăpa azi din arest (referate DNA)


Referatul DNA privind arestarea lui Constantin Balaban, şeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin (II) (document)

Constantin Balaban, suspendat de CSM din funcţia de procuror
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii