Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul penal încetat A „scăpat" de judecata pământească după ce şi-ar fi tranşat mama

ro

23 Aug, 2012 03:22 3129 Marime text
magda_criminal_Marius_Ionut_Magda.jpgMagistraţii din cadrul Tribunalului Constanţa au redeschis ieri dosarul cu numărul unic 6624/118/2012, cauză în care Ionuţ Marius Magda, fost poliţist de la malul mării, este judecat pentru omor deosebit de grav. Deşi a fost trimisă pe masa judecătorilor de la data de 6 iunie, cauza penală va fi închisă de Tribunal mai devreme decât s-a anticipat. Ionuţ Marius Magda este acuzat de procurori că şi-ar fi ucis mama, căreia i-a tăiat gâtul.

Pe data de 6 iunie, fostul poliţist constănţean Ionuţ Marius Magda a fost trimis în judecată, după cum arătam mai sus, pentru omor deosebit de grav,

dosarul fiind judecat de Tribunalul Constanţa. Pe data de 7 iunie, instanţa de judecată a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului mai sus precizat. Pe data de 4 iulie, aceiaşi judecători au decis menţinerea în arest a omului legii. Câteva zile mai târziu, Marius Ionuţ Magda şi Doru Asavei s-au spânzurat în celula lor din Penitenciarul Poarta Albă. Reprezentanţii unităţii de detenţie spun că, la data de 11 iulie, în jurul orei 19.30, cu ocazia apelului de seară, au fost identificate cele două persoane private de libertate care s-au sinucis, prin spânzurare, în camera de detenţie. „Cele două persoane, M. M. şi A. D. - arestate preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de omor, se aflau în refuz de hrană, din motive juridice. Pe perioada refuzului de hrană aceştia au primit în permanenţă asistenţă medicală de specialitate, au fost consiliaţi de către psihologul unităţii şi au purtat discuţii cu conducerea unităţii şi cu judecătorul delegat. Conducerea unităţii a luat măsura informării de urgenţă a organelor de poliţie şi a reprezentanţilor procuraturii, aceştia prezentându-se la Penitenciarul Poarta Albă pentru demararea cercetărilor. În paralel, conducerea unităţii a demarat o anchetă internă în urma căreia se vor stabili cu exactitate împrejurările şi cauzele care au condus la producerea acestui incident", conform reprezentanţilor penitenciarului. Având în vedere cele mai sus precizate, Tribunalul Constanţa urmează să decidă încetarea procesului penal ca urmare a decesului inculpatului Magda. Nu este de omis faptul că Magda şi-ar fi omorât mama la doar o săptămână după ce a ieşit din penitenciar, unde executase o pedeapsă pentru tentativă de viol.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii