Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesele cu vameşii Fost inspector vamal asistent constănţean, semi-învingător în faţa vicepreşedintelui ANV

ro

31 Jan, 2012 00:00 2011 Marime text
Rând pe rând, foştii vameşi constănţeni par să câştige teren în instanţă în procesele intentate instituţiei care i-a dat afară în urma dezastruoaselor testări naţionale. Ieri, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au analizat dosarul deschis ca urmare a acţiunii promovate în instanţă de fostul inspector vamal asistent Nicolae Dumitru, după ce, în luna decembrie, fostul vameş obţinuse în instanţă suspendarea executării unui ordin emis de vicepreşedintele Autorităţii Naţionale a Vămilor.

Nemulţumiţi de hotărârea instanţei constănţene, reprezentanţii ANV au declarat deja recurs împotriva acesteia, urmând ca dosarul să ajungă pe masa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Mai exact, decizia nefavorabilă ANV a fost dispusă în dosarul cu numărul 1246/36/2011, al Secţiei contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel, în care Nicolae Dumitru figurează ca reclamant, iar pârâţii sunt Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi, fireşte, Autoritatea Naţională a Vămilor. La sfârşitul anului trecut, prin sentinţa civilă nr. 439/CA, instanţa de judecată a admis excepţia inadmisibilităţii cererii de suspendare a Ordinelor 2406/04.07.2011 şi 2407/04.07.2011 emise de preşedintele ANAF şi a preavizului nr. 38744/05.07.2011 emis de preşedintele ANV. Totodată, instanţa a respins cererea de suspendare a executării ordinelor respective, dar judecători au respins şi excepţia lipsei de obiect şi a inadmisibilităţii cererii de suspendare a executării rezultatului examenului de testare profesională. Astfel, ca o rază de lumină pentru fostul vameş, instanţa de judecată a admis cererea de suspendare a executării Ordinului nr. 7396/02.08.2011 emis de vicepreşedintele ANV.

A cerut suspendarea preavizului

„Dispune suspendarea executării Ordinului nr. 7396/02.08.2011 emis de vicepreşedintele AN până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a acţiunii privind anularea actelor administrative sus-menţionate". Împotriva acestei decizii, reprezentanţii Autorităţii Naţionale a Vămilor au declarat recurs, urmând ca acesta să se judece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cu alte cuvinte, chiar dacă instanţa nu a fost de acord să suspende rezultatele examenului de testare profesională, aşa cum solicitase fostul vameş Nicolae Dumitru, dar şi de suspendare a preavizului, fostul lucrător vamal a primit o rază de speranţă din partea instanţei constănţene. În acest contexte, surse avizate susţin că nu este exclus ca foştii vameşi constănţeni care şi-au pierdut posturile în urma dezastruoaselor testări naţionale să obţină în justiţie dreptul de a se întoarce pe posturile pierdute la examen. Pe de altă parte, nu este deloc de trecut cu vederea faptul că demersul lui Dumitru în instanţă nu este unul singular, majoritatea vameşilor care şi-au pierdut locurile de muncă vara trecută adresându-se justiţiei pentru a li se face dreptate şi a li se da posturile înapoi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii