Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procedura înmatriculării, modificată Ce schimbări intervin în cazul maşinilor achiziţionate din spaţiul intracomunitar

ro

15 Feb, 2016 00:00 4268 Marime text


Potrivit unui ordin al ministrului Finanţelor, procedura înmatriculării va fi modificată, în sensul că proprietarul va trebui să depună un formular care să ateste plata TVA în cazul achiziţiilor intracomunitare, pe lângă documentele cerute în mod obişnuit în vederea înmatriculării.
 
Astfel, Ministerul Finanţelor Publice a elaborat un proiect de ordin pentru modificarea Ordinului ministrului Administraţiei şi Internelor nr. 1.501/2006, prin care reglementează procedura de verificare a documentelor depuse de solicitant în vederea înmatriculării unui vehicul achiziţionat din spaţiul intracomunitar.
 
Prin urmare, în cazul în care proprietarul maşinii este înregistrat în scopuri de TVA, acestuia nu i se vor mai cere documente suplimentare. În schimb, dacă persoana care a realizat achiziţia intracomunitară a mijlocului de transport şi solicită înmatricularea acestuia nu este înregistrată în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pe lângă documentele solicitate în mod obişnuit, aceasta trebuie să mai depună nişte documente.
 
După caz, proprietarul trebuie să depună „Certificatul privind atestarea plăţii taxei pe valoarea adăugată, în cazul achiziţiilor intracomunitare de mijloace de transport“, prevăzut de ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularelor „Certificat privind atestarea plăţii taxei pe valoarea adăugată, în cazul achiziţiilor intracomunitare de mijloace de transport“ şi „Certificat“, precum şi a procedurii de eliberare a acestora. I se mai poate solicita să depună formularul „Certificat“, prevăzut de ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularelor „Certificat privind atestarea plăţii taxei pe valoarea adăugată, în cazul achiziţiilor intracomunitare de mijloace de transport“ şi „Certificat“, precum şi a procedurii de eliberare a acestora.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii