Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prinţul Paul, dator vândut (video)

ro

07 Oct, 2010 00:00 1477 Marime text
acuzatii_printul_paul3.jpgFamilia regală din România are probleme în Marea Britanie! Curtea Supremă din Anglia cere judecătorilor români să-l execute silit pe prinţul Paul pentru o datorie de aproximativ 2 milioane de euro.

Magistraţii au decis ca prinţesei Lia şi soţului său, prinţul Paul de România, să le fie indisponibilizate proprietăţile din Anglia, din Ţara Galilor şi din România. Înalta Curte de Justiţie din Anglia a decis, la 2 iunie 2010, că prinţul Paul de România, cunoscut şi sub numele de Paul Philippe de Hohenzollern, şi prinţesa Lia a României, intitulată şi Lia Georgia de Hohenzollern, să-i plătească lui Marco Houston, editorul unei publicaţii din Marea Britanie, suma de 1,8 milioane de lire sterline, adică peste 2 milioane de euro. Prinţul Paul de România susţine faptul că este vorba despre o neînţelegere care va fi reglată în cel mai scurt timp cu putinţă. 

În plus de asta, Curtea Supremă britanică a emis în acest caz o notificare penală în care se precizează că, dacă prinţul Paul va încălca Ordinul de indisponibilizare, riscă inclusiv arestarea. Houston, editorul publicaţiei „Royalty Monthly” a avut divergenţe în trecut cu alţi membri ai familiei regale. El a mai   fost dat în judecată pentru calomnie, în anul 2004, de principele Radu, ginerele regelui Mihai al României, pentru publicarea unui articol în care prinţul era catalogat drept impostor. Familia regală a câştigat procesul anul acesta, după ce Houston şi-a cerut scuze în instanţă şi a admis că acuzaţiile din articol sunt neadevărate şi nu ar fi trebuit publicate niciodată. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii