Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocat condamnat pentru înşelăciune şi evaziune fiscală

ro

22 Dec, 2014 00:00 5401 Marime text


Avocat bucureştean condamnat! Vineri, Curtea de Apel Bucureşti i-a aplicat acestuia pedeapsa de doi ani şi şase luni de închisoare, pentru înşelăciune şi evaziune fiscală. În prezenta cauză, avocatul a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (şase acte materiale).

Concret, potrivit portalului instanţelor de judecată, avocatul a fost trimis în judecată în 2013, cauza fiind trimisă spre soluţionare Curţii de Apel Bucureşti. Avocatul a avut calitatea de inculpat, iar Statul Român - prin Ministerul Finanţelor Publice - ANAF - DGFP a municipiului Bucureşti şi SC (...)au fost părţi civile.

Achitat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată

Aşa cum arătam şi mai sus, la finele săptămânii trecute, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe avocat la pedeapsa de un an şi şase luni de închisoare pentru înşelăciune. „(...) În baza art. 65 al. 1 NCP interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art. 66 al 1 lit. a, b, g (cu referire la activitatea de avocat) NCP ca pedeapsă accesorie, pe durata executării pedepsei principale conform art. 65 al. 3 NCP“. Avocatul a mai fost condamnat la pedeapsa de doi ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Ulterior contopirii pedepselor, avocatul a luat doi ani şi şase luni de închisoare. Nu este de trecut cu vederea faptul că, în prezenta cauză, avocatul a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (şase acte materiale).

Daune materiale

Curtea de Apel Bucureşti a admis acţiunea formulată de partea civilă SC (...) SRL şi l-a obligat pe avocat la plata către aceasta a sumei de 2.186.569,1 lei actualizată cu rata inflaţiei, până la achitarea integrală a debitului, sumă reprezentând daune materiale. Judecătorii au respins acţiunea civilă formulată de partea civilă Statul Român - prin Ministerul Finanţelor Publice - ANAF - DGFP a municipiului Bucureşti ca neîntemeiată.

400.000 de euro

„Menţine măsurile asigurătorii luate în cursul urmăririi penale prin ordonanţa din data de 11.04.2012 vizând poprirea sumelor de bani prezente şi viitoare din conturile deschise la (...) pe numele inculpatului precum şi măsura sechestrului asupra bunului imobil -apartament (...) Desfiinţează parţial înscrisul intitulat contract de asistenţă juridică (...)“, conform minutei judecătoreşti.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, ea putând fi atacată cu drept de apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, în termen de zece zile de la comunicare.

 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii