Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Printre beneficiari şi Garda de Coastă Contract de peste un sfert de milion de euro pentru Centrul pentru Servicii de Radiocomunicaţii

ro

10 Mar, 2012 02:54 3078 Marime text
05_CSR_Bogdan_Chireac12.jpgSocietatea comercială „Centrul pentru Servicii de Radiocomunicaţii" SRL, controlată în trecut de celebrul jurnalist Bogdan Chireac şi de Călin Ştefan Cătălin Radu, va moderniza atât Poliţia de Frontieră Constanţa, cât şi pe cea din Tulcea, ambele reunite sub titulatura „Garda de Coastă". Mai exact, unitatea comercială mai sus precizată va monta la Constanţa şi Tulcea sisteme de control şi comunicaţii on-line la frontierele externe. Centrul pentru Servicii de Radiocomunicaţii va încasa de pe urma acestui contract, care a fost semnat pe data de 6 martie, peste un sfert de milion de euro, mai precis 346.999 de euro, fără TVA, ceea în lei ar reprezenta 1.561.495,51.

Conform anunţului de atribuire cu numărul 122353/09.03.2012, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră caută, de la jumătatea lunii noiembrie 2011, să achiziţioneze sisteme de control şi comunicaţii on-line la frontierele externe, în vederea realizării unui centru mobil de coordonare şi comunicaţii. Valoarea totală finală a proiectului a fost stabilită la suma de 346.999 de euro fără TVA, însă Poliţia de Frontieră era pregătită să scoată din vistierie chiar şi 400.000 de euro. Totul s-a organizat prin intermediul unei licitaţii electronice, criteriul de atribuire fiind „preţul cel mai scăzut". De banii Poliţiei de Frontieră s-au arătat interesaţi cinci operatori economici, însă numai oferta celor de SC „Centrul pentru Servicii de Radiocomunicaţii" SRL a fost pe placul comisiei de specialitate. Societatea în cauză s-a angajat că poate duce la bun sfârşit proiectul contra sumei de 346.999 de euro, fără TVA. Nu este de trecut cu vederea faptul că acest contract nu poate fi subcontractat, iar banii provin dintr-un proiect finanţat din fonduri comunitare. Centrul pentru Servicii de Radiocomunicaţii va monta sisteme de control şi comunicaţii on-line nu doar pentru poliţiştii de frontieră din Constanţa şi Tulcea, ci şi pentru cei din Botoşani, Iaşi, Galaţi, Caraş-Severin, Timişoara, Satu - Mare, Maramureş, Suceava şi Mehedinţi. SC CSR SRL este cunoscută la nivel naţional pentru contractele avute de-a lungul timpului cu statul. Printre clienţii de la malul mării ai acestei firme s-a numărat şi Autoritatea Navală Română, care a achiziţionat un sistem back-up şi dezvoltări software pentru sistemul de supraveghere maritimă VTS Constanţa. Centrul pentru Servicii de Radiocomunicaţii SRL a fost condusă de jurnalistul Bogdan Chireac şi de Călin Ştefan Cătălin Radu, acesta din urmă fiind şeful societăţii Mobilis, care, alături de Airspan Networks din SUA, s-a angajat în realizarea unei reţele WiMAX - 4 G. Pentru acest proiect, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a scos din „buzunar" peste 20 de milioane de euro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii