Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul termen, ieri Procurorul Zafer Sadîc a închis dosarul crimei de la Delfinariu

ro

23 Jun, 2016 00:00 3285 Marime text


Zafer Sadîc, procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, a dispus, ieri, trimiterea în judecată a lui Nicolae Filimon, de 30 de ani, suspectat că ar fi înjunghiat-o pe Adriana Farcaş, de 33 de ani, din Constanţa, de 11 ori. Crima a avut loc la finele lunii mai, în chioşcul de ziare aflat în staţia de autobuz de la Delfinariu, unde lucra femeia. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa, cu propunere de menţinere a arestului preventiv luat faţă de Filimon.
 
Ieri, instanţa a analizat măsura preventivă dispusă în cauză.
 
De menţionat că în timpul urmăririi penale a fost efectuată o expertiză din care a reieşit că inculpatul avea discernământ la momentul comiterii faptei. Un alt aspect care merită menţionat este că familia tinerei s-a constituit parte civilă în dosar, urmând să comunice instanţei de judecată suma cerută cu titlul de daune.
 
Zafer Sadîc, magistratul care a instrumentat cauza, spune că nu Adriana Farcaş era ţinta lui Nicolae Filimon. În seara respectivă, bărbatul ar fi băut un litru de ţuică, a luat un cuţit, lung de aproape 30 de centimetri, şi era hotărât să ajungă la locuinţa surorii fostei iubite, pe care o bănuia că intervenise în relaţia lor şi din cauza acesteia s-au despărţit.
 
„Fapta a fost comisă în scop de jaf. Din declaraţia inculpatului rezultă că, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, după ce a consumat un litru de ţuică, a plecat de acasă înarmat cu un cuţit, lung de aproape 30 de centimetri. Era hotărât să ajungă la locuinţa surorii fostei iubite, pe care o bănuia că intervenise în relaţia lor şi din cauza acesteia s-au despărţit. Se pare că era hotărât s-o ucidă pe sora fostei iubite. Ulterior, a revenit asupra declaraţiilor şi a spus că nu dorea s-o ucidă, ci doar s-o sperie cu acel cuţit. Cert este că, pe drum, victima a avut ghinionul ca acesta să se oprească la chioşcul dumneaei.
 
Bărbatul nu avea bani la el. A intrat să ceară un pachet de ţigări. I-a cerut victimei să nu ţipe, să-i de un pachet de ţigări, că nu-i face rău. Victima l-a refuzat. El a scos cuţitul şi a ameninţat-o să-i dea ţigări, că altfel o omoară. Femeia a ţipat. El a intrat după ea şi a înjunghiat-o“, a mai spus Zafer Sadîc.
 
Aşa cum precizam şi mai sus, dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa, cu propunere de menţinere a arestului preventiv luat faţă de Filimon.
 
Ieri, dosarul a fost deschis pentru prima dată şi s-a analizat măsura preventivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii