Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Mariana Mircea, cu un picior in referendum

ro

22 May, 2009 03:09 5242 Marime text

Cernavoda.jpgLocuitorii oraşului Cernavodă au făcut, ieri, primul pas în declanşarea procedurii de referendum pentru schimbarea primăriţei

Dacă Prefectura îşi va da acordul, social-democrata riscă să-şi părăsească fotoliul la doar un an de la alegerea în funcţie.
Peste 4.200 de cernăvodeni au semnat pentru convocarea procedurii prin care vor să convoace noi alegeri pentru primărie. Reprezentanţii grupului de nemulţumiţi s-au înfăţişat, ieri, cu jalba în proţap la Prefectura Constanţa. Neluţu Costache, Marin Cadiu şi Luminiţa Costache au dus la Prefectură teancul de semnături necesare declanşării scrutinului pentru demiterea Marianei Mircea. Cei trei locuitori ai oraşului Cernavodă au declarat că nemulţumirile locuitorilor faţă de primăriţa lor sunt multe. Oamenii susţin că de la instalarea ca primar, Mariana Mircea nu a ţinut audienţe, şi că evită să asculte problemele cetăţenilor. „Populaţia din Cernavodă este foarte nemulţumită de serviciile doamnei primar. Nu ţine audienţe şi nu este aşa cum a promis în campanie", a declarat Luminiţa Costache. La rândul său, Neluţu Costache a afirmat că Mariana Mircea comite abuzuri, profitând de calitatea pe care o are. Printre lucrurile pe care le au de reproşat primarului lor, cei trei locuitori din Cernavodă au enumerat faptul că primăria a dat voie să se construiască pe trotuar - care face parte din domeniul public, dar şi faptul că solicită plata taxei de salubrizare anticipat, pe şase luni sau chiar pe un an.

„Cei care au votat-o cer demiterea"

„A fost întrebată de ce nu ţine audienţe. Ştiţi ce a răspuns? Că are altceva mai important de făcut. Aştept ca domnul prefect să nu ţină cont că primăriţa noastră e «roşie» (n.r. face parte din PSD), pentru că în momentul în care ai ajuns acolo, în primărie, nu mai ai culoare politică. Cetăţenii, care acum un an de zile au votat-o, vor acum demiterea ei", a declarat Marin Cadiu.
Cei trei cernăvodeni au depus petiţia împreună cu semnăturile strânse de la locuitori, la registratura Prefecturii Constanţa. Instituţia nu a emis până în prezent un punct de vedere cu privire la situaţia de la Cernavodă.

Mariana Mircea: „Jumătate din semnături sunt false"

La rândul său, primarul Mariana Mircea susţine că jumătate dintre semnăturile strânse de cei trei sunt false şi că au fost obţinute în mod reprobabil. Ea a precizat că a făcut şi o plângere penală în acest sens, împotriva celor care au adunat semnăturile. „Mulţi oameni, mai ales cei bătrâni, nici nu au ştiut ce semnează. Unora li s-a spus că li se va da casă, altora că li se va mări pensia", ne-a declarat primarul din Cernavodă. Pe de altă parte, Mariana Mircea admite faptul că sunt şi oameni nemulţumiţi, însă declară că este normal să fie aşa, întrucât „după schimbarea primarului, oamenii aşteptau o schimbare, iar lucrurile nu se mişcă foarte repede". În ce priveşte posibilitatea ca referendumul să fie convocat şi să-şi piardă calitatea de primar, primăriţa din Cernavodă a declarat că nu crede că acţiunea se va concretiza şi a lăsat să se înţeleagă că nu ţine cu dinţii de funcţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Luati cu paine 22 Dec, 2009 13:42 Bah astia, voi nu vedeti ce de personalitati INTERLOPE in poze, pai astia vor c***e referendum?
  • bubu 03 Aug, 2009 10:53 Mariana Mircea !! =)) Vrajitoare libidinoasa =)) vaii d capu` cernavodenilor care au votat`o ..N`as putea :(.. V`ati lasat fraieritzi ..Ce`a facut Hansa in oras nu mai face nimeni..Avem sa`l plangem ;)
  • dobitocul 26 Jul, 2009 19:31 nici nu imi vine sa cred cat de bou am putut sa fiu sa ma las pacalit !!!!!! cat pe ce era s-o cred desteapta !!!!!! si mai era putin s-o cred si frumoasa !!! bai oameni buni,uitativa si voi la acritura asta de femeie!!!nea vrajit sedus si abandonat!!!!!si cu celelalte urate paslaru si gheorghe cred ca merg noaptea pe maturi nene !!!bai barbatilor cred ca e cazul sa le jumulim pe pitipoance! cred ca alde Olaru Dinu si Tucu nu ia dat afara au fugit ei!!!! ba da barbasu ala care ofi vai de capullui saracu ,cred ca zice bodaproste ca nu mai ajunge pe acasa tipa......
  • Doiciu Ciprian 29 May, 2009 19:31 eu am votat cu mare placere asa ca semnatura mea nu e falsa doamna primarita. va urez sa reveniti cu piciarele pe pamant.
  • cineva 26 May, 2009 08:42 de ce nu intraba nimeni cat a platit din banii publici zilele orasului de anul trecut? va spun eu dublu, pt. ca a platit si spectacolul din campanie. dan petre a semnat cecul.
  • ion 25 May, 2009 09:58 ce olaru ce tucu voi de ei vorbiti bine le-au facut olaru a furat de la saracu gegiu si acum sa facut om a uitat cind muncea la ladite acum e mare domn sa ii puna luminari lui gegiu in fiecartezi si noapte sa-i fie rusine ,iar tucu un tigan si un incapabil cei mai regretati doamna primar este pe pozitie ofticatilor era mai bun soare sau hansa mie si scirba sa le pronunt numele si cu doamna gheorghe ce mai aveti ce va facut aceasta femeie ,handicapatilor care nu aveti ce face
  • eu 23 May, 2009 22:27 pe cernavodeni ii credeam mai destepti. au inghitit ca pelicanii toate minciunile si acum suferim cu totii . mi-e scarba!
  • eu 23 May, 2009 22:22 dai romanului un pic de putere si ii vezi adevaratul caracter .doamne ce de minciuni au mai inghitit cernavodenii. zau ii credeam mai destepti !
  • tot eu 22 May, 2009 19:39 un primar bun incepe mandatul prin a raspunde la buna ziua cetateanului de rand ce a contribuit la numirea sa.
  • pentru fraieru 22 May, 2009 19:36 da,mai sunt 2 poame ca ea,una e madam gheorghe-mare inspectoare
  • Fraierul din Cernavoda 22 May, 2009 10:45 Mariana este o frustrata si avida dupa putere . De la venirea ei, nu a facut nimic , doar a executat pe toti cei care i-au fost alaturi in campanie. Uitati-va la Olaru, Tucu s.a. Nu gasesti pe altcineva mai pervers decat aceasta femeie !