Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa şi Spitalul Judeţean, despăgubite de „stilistul vedetelor din România“

ro

04 Nov, 2015 00:00 1935 Marime text


Judecătoria Constanţa a luat o nouă decizia în dosarul în care Nicu Niculina, cunoscut şi ca Adrian Pescariu, ori „stilistul vedetelor din România“, a fost condamnat la 1,6 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, după un accident în staţiunea Mamaia.
 
Instanţa l-a obligat pe Nicu Niculina, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Euroins România Asigurare Reasigurare SA, la plata către partea civilă Victor Urda a sumei de 13.678 lei, cu titlu de daune materiale, şi a sumei de 15.000 euro, echivalentul în lei la data plăţii, cu titlu de daune morale. Adrian Pescariu a mai fost obligat, în solidar cu partea responsabilă civilmente, la plata către partea civilă Angela Urda a sumei de 4.096 euro, echivalentul în lei la data plăţii, şi a sumei de 900 lei, cu titlu de daune materiale.
 
Niculina şi SC Euroins România Asigurare Reasigurare SA au mai fost puşi la plata, cu titlu de daune materiale, a următoarelor sume: 787,65 lei către partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, 563,32 lei către partea civilă Spitalul Universitar de Urgenţă Elias Bucureşti şi 1190 lei către partea civilă Primăria municipiului Constanţa.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Amintim că, la finele lunii februarie, Judecătoria Constanţa l-a condamnat pe Nicu Niculina la 1,6 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru vătămare corporală din culpă şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.
 
Pe durata termenului de încercare (4,6 ani), Niculina a fost obligat să se prezinte periodic la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti, conform programului de supraveghere întocmit de acest serviciu, să anunţe la Serviciul de Probaţiune menţionat, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte opt zile, precum şi întoarcerea, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă, să comunice acestui serviciu informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
Conform anchetatorilor, la jumătatea lunii octombrie 2011, Niculina a condus pe bulevardul Mamaia un autoturism marca Opel. La un moment dat, şoferul a pierdut controlul direcţiei, a părăsit carosabilul şi a izbit un panou publicitar. În urma impactului, Victor Urda, Anda Călin şi Bianca Goja au fost răniţi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii