Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Cernavoda, pe lista „cotizantilor" pentru TV Neptun

ro

12 Jan, 2010 01:09 3447 Marime text

cap_2.jpgPrintre instituţiile publice care au încheiat contracte de publicitate cu SOTI Cable Neptun, ţinând astfel în viaţă televiziunea partenerilor de afaceri ai lui Mazăre şi Constantinescu, se numără şi Primăria condusă de Mariana Mircea

În ediţiile anterioare arătam că firmele partenerilor de afaceri ai primarului Constanţei şi ai preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa se bucură de o colaborare fructuoasă, pe bani publici, cu instituţiile pe care aceştia le reprezintă. În cele ce urmează, vom prezenta contractul altei autorităţi locale cu televiziunea Neptun.

Enumerarea multiplelor contracte ale SOTI Cable Neptun şi alte Telegraf Advertising a început cu cele două contracte grase încheiate de către prima dintre cele două firme, cu două instituţii publice de pe plan local, pe final de an 2009. Este vorba despre contractul de publicitate de aproape 2,2 milioane de euro, încheiat cu CJC şi despre cel de aproape 2,7 miliarde de lei vechi, parafat cu Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri.

În ediţia de ieri, relatam cazul unui alt „pion" important în susţinerea activităţii firmelor partenerilor de afaceri ai celor doi pesedişti de frunte ai Constanţei. Este vorba despre contractele de publicitate încheiate de către SCIL Confort Urban SRL, al cărui acţionar este Consiliul Municipal Constanţa, cu cele două firme, în ultimii trei ani. Reamintim că SCIL Confort Urban a oferit celor două firme, în 2007, 2008 şi 2009, contracte din bani publici în valoare totală de 12,5 miliarde de lei vechi. Precizăm că atât SOTI Cable Neptun, cât şi Telegraf Advertising, îi au ca patroni pe Sorin Strutinsky şi pe Mihail Cârciog. Printre asociaţii companiei căreia chiar Primăria condusă de Radu Mazăre i-a pompat în conturi, numai în 2009, peste 800.000 euro s-a numărat, la înfiinţarea ei, şi primarul Constanţei. Menţionăm că, până în 2004, funcţia de director al postului a fost deţinută chiar de fratele primarului Constanţei, Alexandru Mazăre. În prezent, primarul Mazăre nu apare în acţionariatul companiei şi nici în cel al firmelor care deţin părţi sociale în SOTI Cable Neptun - firma care administrează postul de televiziune TV Neptun. În prezent, Mazăre şi Constantinescu, alături de Sorin Strutinsky şi Mihail Cârciog - patronii SOTI Cable Neptun, sunt parteneri de afaceri în mai multe firme, printre care Conpress Group, SC Xenoti (Hotel Flora) şi Sigma Trading.

soti_cernavoda.jpgSute de milioane de lei vechi, în doar şapte luni

În 2009, o altă instituţie publică, din judeţul Constanţa, a avut nevoie de publicitate televizată. Este vorba despre Primăria Cernavodă. Administraţia locală a acestui oraş, aflată sub conducerea primarului PSD Mariana Mircea, a organizat o licitaţie pentru „Servicii de publicitate prin intermediul unui post de televiziune". Procedura de achiziţie a fost câştigată de către SOTI Cable Neptun, societatea fiind singurul ofertant. Contractul dintre oraşul Cernavodă şi SOTI Cable Neptun a fost încheiat pe 11 iunie 2009. Valoarea estimată a contractului a fost de 66.000 lei, iar preţul de atribuire, adică suma încasată de TV Neptun, de 55.432 lei, adică de aproape 660 milioane de lei vechi, cu TVA inclus. De precizat că durata acestui contract a fost de numai şapte luni, aşa cum aflăm din documentaţia de atribuire.

Contractul nu a fost de bun augur pentru primar

Nu ştim dacă Primăriei Cernavodă i-a folosit acest contract, de promovare a instituţiei, însă, se pare, primăriţei Mariana Mircea nu i-a fost de mare ajutor, având în vedere faptul că se află la un pas de referendumul prin care se va stabili dacă va fi demisă sau nu.

Am încercat să o contactăm telefonic pe Mariana Mircea pentru a afla dacă va reînnoi colaborarea pentru publicitate, având în vedere că va expira, însă nu a răspuns apelului nostru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • deci 12 Jan, 2010 21:38 alta poza nu aveti? cu fata asta de buhaita ne face urbea de ras si asa ca ne-a facut de ras si ea si barbasu Dani si consilieru ei Marin de la DADL se credeau ei mari directori le-a facut-o palaz si PD-ul .......urmezi dear MM urmezi sa-ti savuram caderea
  • SDDSSD 12 Jan, 2010 10:11 Si un pustiulica d 5 ani si-ar fi dat seama ca cei de la tv neptun prin pozitia lor fff subiectiva nu faceau decat sa-i puna in evidenta faptele bune(care fapte?)sau mai degraba realizarile fostilor edili in contul ei.Primarita asta a noastra nu are caracter,sau mai degraba are un caracter josnic,e o diabolica care nu stie decat sa minta si sa dezbine,e rea din cale-afara,e o ciuma pt C-vodeni,asa ca trebuie musa-i sa scapam de ea,si nu prin forta asa cum cerea ea c-vodenilor in urma cu cca 3 saptamani ci la referendumul asteptat de multe mii de C-vodeni.In disperarea care a cuprins-o pe MM ar fi in stare s-o vanda si pe maica-sa numai sa-si salveze ciolanul asa ca un nou contract cu neptun tv e de asteptat
  • baubau 12 Jan, 2010 09:49 si radetu.....????
  • baubau 12 Jan, 2010 09:37 si radetu......?!?!