Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Agigea îl ameninţă pe Mircea Scărlătescu cu evacuarea „Primăria şi Consiliul să facă mai întâi dovada că eu am să le dau bani“

ro

31 Oct, 2014 00:00 2525 Marime text
Comuna Agigea prin primar, Consiliul Local Agigea şi Primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, i-au intentat proces preşedintelui PDL, Mircea Scărlătescu, desemnat de partid consilier local, însă dat de două ori afară din CL. Obiectul procesului este „evacuare“.

Preşedintele PDL Mircea Scărlătescu a declarat că problemele cu Primăria în privinţa imobilului pe care îl deţine în Lazu, unde se află locuinţa sa şi service-ul auto, au început din anul 2013, precizând că ceea ce se întâmplă nu este „normal“.

„Potrivit legii, cei care au construit pe societate clădiri sunt obligaţi ca, din trei în trei ani de la terminarea clădirii, să facă o evaluare. În 2011, eu am făcut evaluarea în termen, cu aproape două luni înainte, cu un expert contabil. În 2013, primarul Cristian Cîrjaliu m-a chemat şi m-a întrebat cu cine merg. I-am spus că merg cu partidul. Mi-a spus că, dacă nu merg cu el, nu am ce căuta în Primărie. Atunci m-a avertizat că, în 2011, am pus un certificat de evaluare care nu este valabil, în condiţiile în care acesta a fost făcut de un expert evaluator“.

După un an şi jumătate, Consiliu Local Agigea i-a anulat evaluarea din 2011 prin hotărârea numărul 208, susţine Scărlătescu. El a precizat că a contestat în instanţă hotărârea Consiliului Local, iar aceasta a fost anulată definitiv de instanţă.
 
Preşedintele PDL susţine că primarul nu a ţinut cont de decizia instanţei şi nu a luat act de aceasta.
Urmarea? Scărlătescu afirmă că, de la un impozit de 2.400 de lei datorat Primăriei, a ajuns să i se solicite anual de către autoritatea locală sume imense.

 „Consiliul Local Agigea, prin Hotărârea 208, mi-a pus un impozit pe casă de 17.700 de lei“

 „Consiliul Local Agigea, prin Hotărârea 208, mi-a pus un impozit pe casă de 17.700 de lei şi mi-a calculat dobânzi pe o perioadă de cinci ani, aferentă anilor 2008 - 2012, şi am ajuns la un impozit de 73.000 de lei“, a explicat Scărlătescu.

„Până în 2013, am plătit tot ce am avut de plătit“, a mai spus acesta. Cât priveşte noul impozit, preşedintele PDL susţine că este imposibil să îl plătească, întrucât instanţa a anulat Hotărârea Consiliului Local 208, în baza căreia a fost aprobat noul impozit.

„Ce să fac? Să vând casa să plătesc ce nu am de plătit? Eu am plătit tot ce se putea“, a afirmat Scărlătescu, precizând că nu are cum să fie evacuat de Primărie. „Ca să mă evacueze Primăria, trebuie să facă dovada clară că eu am să îi dau bani. Prin anularea Hotărârii CL Agigea numărul 208, în instanţă s-a decis că nu am să le dau niciun ban!“, a afirmat Scărlătescu.

 Scărlătescu şi Guraliuc, puşi pe funcţii de instanţă

Preşedintele PDL a precizat că a câştigat noul proces intentat Consiliului Local Agigea. Decizia a fost dată în instanţă pe 14 octombrie, iar atunci când va primi comunicarea magistraţilor, acesta se va întoarce în Consiliul Local. Din 2012, de când a câştigat mandatul de consilier, a fost dat afară de două ori din Consiliul Local Agigea, prima dată la scurt timp de la preluarea mandatului. De fiecare dată, instanţa l-a repus pe Scărlătescu pe funcţie.

Şi colegul său Constantin Guraliuc a fost pus pe funcţie de instanţă. Acesta nu a putut să-şi preia funcţia de la câştigarea mandatului, din vara anului 2012, a explicat Mircea Scărlătescu, fiind prima dată când intră în Consiliul Local.
 
Am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, însă acesta nu a răspuns apelurilor noastre telefonice. Dacă va dori să îşi exprime opinia legată de acest subiect, declaraţia sa va fi făcută publică într-o ediţie viitoare a cotidianului ZIUA de Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii