Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presupusul asasin al soţilor Garoafă din Cernavodă Dosarul lui Deli-Iorga, pe masa judecătorilor de la Curtea Supremă

ro

31 Jul, 2012 01:00 2479 Marime text
Deliorga-GeaniDeli-Iorga1.jpgOrganele de anchetă arată că Deli-Iorga i-ar fi ucis, la începutul anului trecut, pe soţii Elena şi Petre Garoafă din Cernavodă, după ce le-a aplicat „mai multe lovituri, cauzându-le multiple plăgi înţepate profund, secţionând vena jugulară"

Giani Deli-Iorga, de 31 de ani, din Cernavodă, condamnat la aproape 30 de ani de închisoare pe motiv că i-ar fi ucis pe soţii Elena şi Petre Garoafă, merge la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Şi asta pentru că Deli-Iorga a atacat cu recurs decizia Curţii de Apel Constanţa din data de 7 iunie, când i-a fost respins apelul. În aceeaşi şedinţă, magistraţii au menţinut starea de arest a presupusului asasin pe o perioada de până la 60 zile, cu începere de la 7 iunie.

Pe data de 18 iulie, pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 7337/118/2011, cu obiect „omor deosebit de grav", stadiu procesual „Recurs", cauză în care Giani Deli-Iorga are calitatea de recurent - inculpat, în timp ce Ionuţ Garoafă este intimat - parte vătămată. Conform Portalului instanţelor de judecată, Giani Deli-Iorga a atacat cu recurs o decizia a Curţii de Apel Constanţa, din data de 7 iunie. În şedinţa magistraţilor din ziua respectivă s-a decis respingerea ca nefondat a apelului declarat de Deli-Iorga împotriva sentinţei penale numărul 106 din data de 7 martie 2012, pronunţată de Tribunalul Constanţa. Conform sentinţei penale nr. 106/07.03.2012, judecătorii Tribunalului au respins ca nefondate cererile de schimbare a încadrării juridice formulate de inculpatul Giani Deli-Iorga, prin apărător. Tot atunci, judecătorii au dispus schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de tâlhărie în infracţiunea de furt. „(...) pentru săvârşirea infracţiunii de omor deosebit de grav: Condamnă inculpatul Deli-Iorga Giani la pedeapsa de 25 de ani închisoare. (....) pentru săvârşirea infracţiunii de furt: condamnă inculpatul Deli-Iorga Giani la pedeapsa de 2 ani de închisoare. Contopeşte pedepsele de mai sus în pedeapsa cea mai grea la care se adaugă un spor de 2 ani de închisoare, în final, inculpatul Deli-Iorga Giani execută pedeapsa de 27 de ani de închisoare. Respinge ca nefondată cererea formulată de inculpatul Deli-Iorga Giani, prin apărător, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Deli-Iorga Giani perioada reţinerii şi arestării preventive, cu începere de la data de 05.01.2011 la zi. Constată că partea vătămată Garoafă Ionuţ nu s-a constituit parte civilă în procesul penal", se mai arată în decizia magistraţilor Tribunalului Constanţa. Revenind la decizia Curţii de Apel din data de 7 iunie, instanţa a mai decis menţinere stării de arest a lui Deli-Iorga pe o perioada de până la 60 de zile.

Familie lovită de blesteme

Organele de anchetă arată că Deli-Iorga i-ar fi ucis, la începutul anului trecut, pe soţii Elena şi Petre Garoafă din Cernavodă, după ce le-a aplicat „mai multe lovituri, cauzându-le multiple plăgi înţepate profund, secţionând vena jugulară". După comiterea presupusului omor, Deli-Iorga şi-ar fi însuşit din locuinţă un telefon mobil marca Nokia. Dar calvarul familiei Garoafă nu avea să se termine aici. Tot la începutul anului trecut, Gabriela Mitu, fiica soţilor Garoafă, a fost găsit moartă în Canalul Dunăre - Marea Neagră, ulterior fiind descoperit şi trupul lui Bogdan Mitu, soţul şi presupusul criminal al Gabrielei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii