Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:39 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, în aşteptare (rechizitoriu)

ro

01 Apr, 2015 00:00 1368 Marime text
Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, s-a aflat, ieri, în atenţia judecătoarei Viorica Lungu, din Curtea de Apel Constanţa.
 
Nicuşor Constantinescu a solicitat înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar. Nadia Zlate, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, a cerut menţinerea preşedintelui suspendat al CJC în stare de arest la domiciliu, motivând că, în cazul modificării măsurii preventive, Constantinescu ar putea să-i influenţeze pe angajaţii Consiliului Judeţean care vor fi audiaţi în dosarul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa. Marius Mocanu, avocatul lui Nicuşor Daniel Constantinescu, a depus la dosar mai multe înscrisuri în favoarea clientului său, unul dintre documente fiind chiar decizia Curţii Supreme de Justiţie prin intermediul căreia Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa, a fost pus în libertate fără a se stabili vreo interdicţie.
 
Constantinescu este judecat în stare de arest la domiciliu pentru că ar fi subfinanţat Centrul Militar Zonal Constanţa. Mai mult decât atât, tot sub această măsură este cercetat de Andrei Bodean, din DNA Constanţa, pentru abuz în serviciu (trei infracţiuni, dintre care două în formă continuată), constituire a unui grup infracţional organizat, coruperea alegătorilor (două infracţiuni), conflict de interese (zece infracţiuni, dintre care cinci în formă continuată) şi tentativă la abuz în serviciu, în formă continuată.
Judecătoarea Viorica Lungu a rămas în pronunţare.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa

 
Acuzațiile care i se aduc lui Nicușor Constantinescu
 
Nicuşor Constantinescu, arestat preventiv la domiciliu (video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii