Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presedintele CJC, acuzat de colonelul Coman de presiuni la ISU

ro

03 Jun, 2009 03:04 2672 Marime text
cap_3.jpgDeclaraţii-şoc în dosarul care priveşte şpaga de la ISU „Dobrogea". Colonelul Neculai Coman, prim- adjunctul suspendat al inspectoratului, a declarat că, înainte de concursul din 2007, s-au făcut presiuni asupra sa din partea mai multor oameni politici, printre care şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. 

Afirmaţiile au fost făcute în faţa Completului de 9 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde s-a judecat recursul colonelului împotriva arestului preventiv. Totodată, prim-adjunctul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea" a spus că, la acel moment, nu putea să-i raporteze superiorului său de atunci, generalul Petre Trandafir, arestat alături de el, presiunile făcute asupra sa. Referitor la eventualele presiuni pe care Coman le-a reclamat din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, nu a fost disponibil pentru a-şi exprima un punct de vedere. Totuşi, Cristian Moldovanu, purtătorul de cuvânt al CJC, a ţinut să sublinieze că, în anul 2007, nu l-a văzut niciodată pe adjunctul ISU „Dobrogea" în cabinetul preşedintelui CJC. „Ulterior finalizării corecturii", a precizat Coman în instanţă, „m-a uimit şi pe mine numărul mare de note de 10 obţinute de candidaţi şi, într-o discuţie privată cu coinculpatul Trandafir, i-am cerut acestuia să procedeze la anularea concursului, lucru refuzat de acesta". Mai mult, el nu a ezitat să arunce pisica fraudării concursului la un alt membru din conducerea inspectoratului, care a fost, de asemenea, arestat în dosar. Astfel, colonelul a relatat cum le-a înmânat comisiilor de corectare un număr de foi de concurs în alb, dar a susţinut că a fost indus în eroare de unul dintre ofiţerii corectori, în speţă, colonelul Andrei Gabriel Niculae. „Ţin să precizez că am fost indus în eroare de colonelul Niculae Andrei Gabriel, întrucât, potrivit metodologiei, după primirea acestor foi de concurs în alb, se face inventarierea lor prin proces verbal, în ipoteza în care candidaţii solicită înlocuirea foilor de concurs", a spus Coman. „Ulterior datei faptelor", a continuat acesta, „am aflat şi eu că niciunul dintre şefii de sală nu a putut să justifice pe baza unor procese-verbale predarea foilor de concurs candidaţilor", a conchis Neculai Coman. De precizat că, potrivit DNA, tocmai colonelul Coman şi generalul Trandafir ar fi fost cei care ar fi ordonat promovarea anumitor candidaţi, pe care i-au nominalizat în faţa subordonaţilor. Instanţa a respins recursul, astfel că atât Coman, cât şi Trandafir vor rămâne în arest.

{mos_ri:Coman,CJC,ISU}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • x2 08 Jul, 2009 14:56 am vrut sa ma angajaz la pompieri dar din cauza unora care au o sete nestapanita de inavutire peste noapte "noptile dureaza la fiecare concurs organizat de isu".sunt foarte multi candidati cu care am vb si care mi`au spus ca au facut foarte bine la examenul de admitere iar la afisarea rezultatelor...... CE SA FAC ? Imi place foarte mult meseria dar nu o pot practica din cauze care le stiti si dumneavoastra destul de bine. S P A G A
  • Cristian Moldovanu 03 Jun, 2009 15:07 Textul initial, de unde a pornit "investigatia jurnalistica" este aparut in editia de ieri a cotidianului Gardianul: "Colonelul Neculai Coman a declarat ca, înainte de concursul organizat de ISU Dobrogea în 2007, au existat presiuni din partea prefectului judetului Constanta de la vremea respectiva, din partea presedintele consiliului judetean si din partea subprefectilor, dar ca nu putea raporta acest lucru înaintea sefului sau, Petre Trandafir." Siucer, nu ma asteptam sa gasesc vreo referire in Ziua de Constanta la prefect si la subprefecti, adica m-am obisnuit cu omisiunile. Pe partea cealalta, chiar a uitat toata lumea ca respectivul colonel a fost "preferatul" prefectului ca succesor al lui Trandafir ? Daca vreti sa rescrieti istoria, asteptati macar sa murim...
  • nona 03 Jun, 2009 13:37 credeti ca urmeaza sa fie arestat nicusor?? adica o sa-l bage la puscarie??
  • ixu 03 Jun, 2009 08:38 creierul in afacerea isu este taran stefan din primarie aci cautati
  • degradare 03 Jun, 2009 08:02 acesti ofiteri merita sa fie degradati pana la gradul de soldat iar pensia sa o ia pe acest grad.