Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prejudiciu de 50 de milioane de lei Percheziţii în Constanţa într-un dosar de evaziune. Cine ar fi vizat

ro

25 May, 2016 00:00 1652 Marime text
 

82 de percheziţii au avut loc, ieri-dimineaţă, pentru probarea activităţii infracţionale a 48 de persoane din Constanţa, Bucureşti şi din  zece judeţe bănuite de evaziune, prejudiciul estimat fiind de 50 de milioane lei, au anunţat oficiali ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov.
 
Descinderile, la care au participat 240 de poliţişti din cadrul IPJ Ilfov, au avut loc la domiciliile mai multor persoane şi la sediile firmelor administrate de acestea.
 
Percheziţiile s-au desfăşurat pe raza judeţului Ilfov (32), a municipiului Bucureşti (20) şi a judeţelor Dâmboviţa (7), Giurgiu (6), Brăila (5), Arad (3), Dolj (3), Sibiu (2), Constanţa (1), Mehedinţi (1), Hunedoara (1) şi Prahova (1). Totodată, poliţiştii pun în executare 28 de mandate de aducere şi citează, în vederea audierii, 20 de martori.
 
Potrivit unor informaţii, se pare că percheziţia ce a avut loc în Constanţa a vizat un bărbat care deţine mai multe magazine alimentare, dar şi o pensiune în Eforie. Poliţiştii ar fi descins la domiciliul acestuia.
 
Potrivit anchetatorilor, „în perioada 2014-2016, membrii grupării ar fi înfiinţat 11 societăţi cu comportament fantomă şi ar fi emis facturi care nu au la bază operaţiuni reale către peste 200 de firme beneficiare, de pe raza judeţelor menţionate, acestea din urmă având ca domeniu de activitate recuperarea de materiale reciclabile, comerţul cu diferite produse alimentare şi nealimentare, construcţii şi presări servicii“.
 
Din cercetările efectuate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Ilfov a reieşit faptul că „administratorii firmelor beneficiare aveau ca scop sustragerea de la plata TVA-ului şi a impozitului pe profit“.
 
„O altă modalitate de fraudare folosită de membrii grupării infracţionale a fost introducerea în circuitul financiar evazionist a unor mari cantităţi de deşeuri metalice colectate, fără documente de proveninţă şi sub valoarea de piaţă. Astfel, acestea ar fi fost înregistrate doar scriptic în contabilitatea firmelor fantomă şi tranzacţionate fictiv între acestea“, conform anchetatorilor.
 
Din investigaţii a reieşit că „membrii grupării ar fi perceput în schimbul activităţii infracţionale desfăşurate un comision ce ar fi variat între 1-3% din totalul sumelor rulate prin conturile societăţilor fantomă, care se ridică la peste 200.000.000 de lei“.
 
Persoanele în cauză au fost conduse la audieri la sediul IPJ Ilfov.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii