Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prejudiciu - 2,5 milioane de euro Liberarea din arest a tânărului afacerist Şapera, plimbată între tribunale din Olt şi Dolj

ro

14 Jul, 2012 02:16 2360 Marime text
Afaceristul constănţean Cristian Şapera, arestat zilele trecute, împreună cu alte persoane, de judecătorii Tribunalului Dolj, nu iese din celulă, şi formulase cerere de liberare provizorie sub control judiciar.

Pe data de 11 iulie, pe rolul Tribunalului Dolj a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 12311/63/2012, având ca obiect „cerere de liberare provizorie sub control judiciar“, cauză în care Şapera a avut calitatea de petent. Ieri, instanţa de judecată a admis excepţia necompetenţei teritoriale a Tribunalului Dolj şi a declinat cauza în favoarea Tribunalului Olt. De altfel, pe data de 5 iulie, pe rolul Tribunalului Dolj a fost înregistrat dosarul 12048/63/2012, cu obiect „propunere de arestare preventivă a inculpatului“. Ulterior deliberărilor, instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Serviciul Teritorial Craiova privind arestare preventivă a inculpaţilor Răduţu Dima, Alexandru Dumbravă, Daniel Cocârlea, Cristian Şapera, Dorin Vişan şi Alexandru Robert Covaci, pe o durată de 14 zile. Potrivit cotidianului „Cuvântul libertăţii“, Vişan, Covaci, Cocîrlea, Dima, Dumbravă şi Şapera sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, furt calificat, înşelăciune, spălare de bani şi contrabandă. Conform aceleaşi surse, „membrii grupului infracţional sunt cercetaţi pentru că, în perioada 2009 - 2011 ar fi prejudiciat mai multe societăţi din ţară cu aproximativ 2,5 milioane de euro prin substituirea mărfurilor pe care le transportau şi însuşirea acestora“. Amintim că, la Constanţa, Şapera a fost condamnat la 1,8 ani de închisoare cu suspendare condiţionată, însă s-a declarat nemulţumit de pedeapsa primită, cauza urmând să fie analizată de Tribunal.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii