Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectura a facut plangere penala impotriva secretarului comunei Pestera

ro

23 Apr, 2010 04:21 1617 Marime text
Prefectul judeţului, Claudiu Palaz, a anunţat ieri, că Instituţia Prefectului a făcut plângere împotriva secretarului comunei Peştera, pentru că ar avantajat nişte firme participante la o licitaţie prin numerele de înregistrare date documentelor acestora.

În urma unui control, s-a stabilit că la numerele de înregistrare respective, figurau nişte adeverinţe, nicidecum documentele depuse de ofertanţi la procedura de achiziţie respectivă. Prefectul Palaz a precizat că plângerea a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia. Precizăm că este vorba despre o procedură de achiziţie care a avut loc pe vremea fostului primar al comunei, Ion Cosor, iar secretarul comunei la care a făcut referire prefectul judeţului este Lenuţa Preda.

L-am contactat telefonic pe actualul primar al comunei Peştera, Valentin Vrabie, care ne-a declarat că nu ştie despre ce documente sau despre ce firme ar fi vorba, întrucât procedura de achiziţie respectivă nu a avut loc în mandatul său. El a precizat că după încheierea mandatului primarului Cosor, Instituţia Prefectului a efectuat un control la nivelul Primăriei Peştera, ocazie cu care au fost descoperite o serie de nereguli. În urma verificărilor, Comisia de disciplină din cadrul Prefecturii - singurul for abilitat să analizeze şi să ia măsuri referitoare la activitatea secretarilor unităţilor administrativ-teritoriale - a dispus eliberarea din funcţie a secretarului Lenuţa Preda. Primăria şi Consiliul Local Peştera au aplicat măsura dispusă de către Comisia de disciplină, Lenuţa Preda fiind destituită în urmă cu nouă luni. Potrivit primarului Vrabie, funcţionarul a contestat în instanţă ancheta Instituţiei Prefectului, câştigând ulterior procesul. Fostul secretar a obţinut, ca urmare a procesului, o hotărâre judecătorească executorie prin care administraţia locală din Peştera a fost obligată să o repună în funcţie. Primarul Valentin Vrabie a adăugat că Lenuţa Preda a fost repusă în funcţia de secretar al comunei în urmă cu aproximativ o săptămână. Acum însă, se pare că ea va fi nevoită să răspundă în faţa instanţei cu privire la numerele de înregistrare „fantomă".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii