Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:27 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Povestea unui flagrant cu sute de milioane

ro

03 Mar, 2011 02:34 2187 Marime text
Cazul lui Victor Ciocoiu, bărbatul suspectat că ar fi pretins sute de milioane de lei vechi pentru a facilita obţinerea despăgubirilor acordate pentru deportaţii în urma Tratatului încheiat între România şi Bulgaria, a ajuns pe rolul Curţii de Apel Constanţa. Magistraţii acestei instanţe au fost chemaţi să judece recursul promovat de Ciocoiu împotriva arestării sale preventive pentru o perioadă de 29 de zile.

Dosarul a fost înregistrat ieri la Curtea de Apel şi urmează să se judece în cel mai scurt timp. Potrivit unui comunicat remis ieri de DNA, în septembrie 2010 Ciocoiu i-ar fi promis unei femei că va interveni pe lângă anumiţi funcţionari publici din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor pentru a urgenta virarea sumei totale de 4.500.000 de lei pe care aceasta urma să o primească, fiind moştenitoarea unei persoane ce fusese strămutată din Bulgaria în România. Din probele strânse la dosar, se pare că aceasta întâmpina dificultăţi în a intra în posesia sumei cuvenite, astfel că a apelat la Victor Ciocoiu, care potrivit DNA s-ar fi angajat să îşi exercite influenţa în schimbul a 25% din suma totală a urma să fie recuperată. „La data de 15 noiembrie 2010, denunţătoarei i-a fost virată de către ANRP suma de 180.000 de lei, din care, printr-un intermediar, i-a dat inculpatului Ciocoiu Victor suma de 45.000 de lei", au arătat procurorii anticorupţie. Totodată, aceştia au precizat că „în ziua de 28 februarie 2011, după ce anterior îi mai fusese virată de către ANRP o altă tranşă de 280.000 de lei, inculpatul Ciocoiu Victor a fost surprins în flagrant imediat după ce a primit de la denunţătoare suma de 65.000 de lei, reprezentând 23% din cea de-a doua tranşă a despăgubirilor, sumă rezultată în urma renegocierii cu inculpatul".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vadim 04 Mar, 2011 12:42 de ce nu a luat banii normal? nu e vinovat si cel care da mita? ce mafie e la legea 9? ia vedeti cit trafic de influenta a facu puiu hasoti si fostul prefect mafia machedonilor?