Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Povestea lui Oatu, bărbatul împuşcat de cinci ori de poliţistul Lintarov

ro

15 Mar, 2011 02:45 2344 Marime text
Alexandru Oatu, tânărul asupra căruia ajutorul şefului Postului de Poliţie din localitatea Crucea a tras cinci focuri cu un pistol cu bile din cauciuc, a figurat ca martor în litigiul dintre preşedintele organizaţiei comunale PDL Ciobanu, Tudorel Gurgu, şi Liviu Valentin Paraschiv. Alexandru Oatu l-a înfuriat atât de tare pe agentul Lintarov după ce i-ar fi spus câteva cuvinte soţiei poliţistului.

Liviu Valentin Paraschiv este acuzat că, în seara zilei de 24 martie 2009, alături de mai mulţi indivizi, a distrus barul preşedintelui organizaţiei comunale PDL Ciobanu, iar spiritele s-au potolit doar la apariţia luptătorilor DIAS. Numele lui Oatu figurează şi într-un dosar aflat la Judecătoria Hârşova. Pe data de 5.04.2007, pe rolul instanţei mai sus precizate a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 191/842/2007 având ca obiect „reexaminarea sancţiunii contravenţionale - înlocuire amendă contravenţională cu ore de muncă în folosul comunităţii". În acest dosar, Oatu figura ca intimat iar Poliţia oraşului Hârşova ca petent. Pe data de 7.06.2007, magistraţii Judecătoriei Hârşova au respins cererea ca rămasă fără obiect. De partea cealaltă, Boris Lintarov, fiul fostului edil al localităţii Ghindăreşti, Ilie Lintarov, care în prezent ocupă postul de ajutor de şef al Postului de Poliţie din Crucea, s-a aflat ieri în faţa şefilor săi. Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa este decisă să-l sancţioneze pe Boris Lintarov. Gestul necugetat al agentului Lintarov i-a adus un dosar care, în prezent, se află la procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Fiul fostului edil al localităţii Ghindăreşti a lucrat până de curând în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea, iar în urmă cu aproape două luni şi-a cerut transferul la IPJ Constanţa. Interesant de remarcat că, potrivit medicilor Serviciului Judeţean de Medicină Legală Constanţa, Alexandru Oatu are nevoie de doar zece zile de îngrijiri medicale. Reamintim că, în data de 12.03.2011, ora 18.00, poliţiştii din Hârşova au fost sesizaţi de către un localnic cu privire la faptul că „un agent de poliţie aflat în timpul liber, pe fondul unor divergenţe mai vechi, a tras asupra sa cinci focuri cu un pistol cu bile din cauciuc, rănindu-l uşor în zona pieptului şi a spatelui".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • kory 16 Mar, 2011 10:14 acest individ care umbla in gasti dubioase e de condamnat nu saracu boris e clar ca a ajuns la capatu rabdarilor,ar fi bine ca organele competente sa analizeze bine ce hram poarta acest golan si cu cine umbla si apoi sa se ea masuri nu prea rele la viata lui boris care a duso greu din copilarie a trecut prin multe si a muncit mult sa ajunga politai mare pacat pentru acest copil ,aici in hirsova nu te poti pune cu gasti de acest gen toti politai ii ignora dar de suferit au cetateni pasnici ;;;;;si interviu cind sa luat erau numai delicventi cu dosare penale pleava orasului rusine autoritatilor ca si ei trebuia sa ia masuri.