Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Potrivit Universităţii Naţionale de Apărare Motivul exmatriculării viitorului şef al Poliţiei de Frontieră Constanţa de la doctorat

ro

04 May, 2011 02:03 4349 Marime text
cap_5.jpgPoliţia de Frontieră Constanţa va fi condusă de comisarul şef Ionel Truşan, primul adjunct al inspectorului şef, până pe data de 15 mai

Comisarul şef Dumitru Făină Gagoş, fostul director al Direcţiei Management Naval din Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, va fi numit, la jumătatea acestei luni, la comanda Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa. Dumitru Făină Gagoş, al cărui fiu a scăpat doar cu o amendă după ce s-a prezentat la un concurs organizat de Şcoala de Formare Iniţială şi Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră cu o diplomă falsă, a fost exmatriculat de la doctoratul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I". Şi asta pentru că ar fi manifestat o lipsă de interes în pregătire.

faina_universitatea_nationala_de_aparare_carol_i.jpgÎn documentul remis cotidianului ZIUA de Constanţa, la cerere, act semnat de generalul-locotenent prof. univ. dr. Teodor Frunzeti, rectorul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I", se mai arată că „în conformitate cu «Regulamentul de organizare şi desfăşurare a doctoratului în domeniul Ştiinţe Militare», ediţia 2000, aflat în vigoare la acea dată, argumentele exmatriculării domnului Făină Gagoş Dumitru au fost cele prevăzute la punctul 41, respectiv manifestarea lipsei de interes în pregătire şi neîndeplinirea sarcinilor prevăzute în Programul de Pregătire, fără a prezenta justificarea inactivităţii sale". Mai mult decât atât, conducerea Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I" mai informează că „acţiunea de anulare a Hotărârii Senatului Universităţii, introdusă de domnul Făină Gagoş Dumitru, a fost respinsă de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin hotărâre irevocabilă". De altfel, pe data de 18.06.2008, pe rolul Curţii de Apel Bucureşti a fost înregistrat dosarul cu număr unic 3590/2/2008, având ca obiect „anulare act administrativ", unde Dumitru Făină Gagoş avea calitatea de „reclamant", iar Universitatea Naţională de Apărare „Carol I" prin Ministerul Apărării era „pârât". Într-un final, judecătorii bucureşteni s-au pronunţat în dosarul cauzei admiţând excepţia tardivităţii formulării acţiunii invocată de pârât, respingând acţiunea ca tardiv formulată. După formularea recursului şi sesizarea Curţii Constituţionale, instanţa a decis să respingă acţiunea lui Dumitru Făină Gagoş ca nefondată.

Potrivit Monitorului Oficial...

Mai exact, potrivit Monitorului Oficial cu numărul 600 din data de 25 august 2010, Curtea Constituţională a României a decis să respingă, „ca neîntemeiată, excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 7 alin. (1) şi (5) şi ale art. 11 alin. (1) şi (2) din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, excepţie ridicată de Făină Gagoş Dumitru în Dosarul nr. 3.590/2/2008 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia contencios administrativ şi fiscal". Monitorul Oficial mai informează că „dezbaterile au avut loc în şedinţa publică din 29 iunie 2010, în prezenţa reprezentanţilor autorilor excepţiei şi a părţii Universitatea Naţională de Apărare Carol I, precum şi a reprezentantului Ministerului Public, şi au fost consemnate în încheierea de la acea dată, când Curtea, din oficiu, a dispus conexarea Dosarului nr. 458D/2010 la Dosarul nr. 168D/2010, care a fost primul înregistrat, precum şi amânarea pronunţării pentru data de 6 iulie 2010". Dumitru Făină Gagoş, director al Direcţiei Management Naval din Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, viitor şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, este tatăl lui Andrei Făină Gagoş, cel care s-a prezentat, în decembrie 2008, la un concurs organizat de Şcoala de Formare Iniţială şi Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră cu o diplomă falsă. Cercetarea lui Andrei Făină Gagoş s-a terminat cu aplicarea unei amenzi de câteva sute de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cristi 16 Jun, 2011 23:53 Micul amiral cu trese pana la gat azi pensionar ascuns ca sa nu il linseze oamenii, l-a acceptat la doctorat cat a avut nevoie de el pentru a-i rezolva problemele de cariera! Pe urma cat s-a vazut cu sacii in caruta l-a luat tir! Metoda tipica marinista! Asta e adevarul despre exmatricularea domnului Faina! Lasati tromboneala! Incurca domnul Faina interesele unor soguni de la politia de frontiera! Pun pariu ca stiu si cui?
  • vali 08 May, 2011 19:25 UNAp-ul si-a facut datoria si l-a eliberat din chinurile doctoratului pe domnul Gagos pentru „manifestarea lipsei de interes în pregătire şi neîndeplinirea sarcinilor prevăzute în Programul de Pregătire, fără a prezenta justificarea inactivităţii sale". Ce sa-i mai reprosezi MAPN-ului acum?
  • Dorulet 07 May, 2011 20:54 Pai la cate probleme sunt la frontiera normal ca n-a putut sa stea tot timpul la facultate.