Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Potrivit DNA, Trandafir si Coman au ordonat fraudarea concursului

ro

29 May, 2009 02:56 2902 Marime text
Gen. Petre Trandafir şi col. Neculai Coman par să fi fost „artizanii" fraudării concursului pentru obţinerea unor posturi în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea", organizat în cursul lunii august 2007. Cel puţin, aceasta este concluzia care pare să se desprindă din informaţiile făcute publice de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Petre Trandafir, fostul şef al ISU „Dobrogea" şi Neculai Coman, actual prim adjunct al inspectorului şef al inspectoratului, au fost arestaţi ieri, din decizia judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru o perioadă de 29 de zile. Cei doi sunt acuzaţi de instigare la fals intelectual, în formă continuată, instigare la uz de fals, în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, „dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial", în formă continuată, şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Potrivit DNA, la concursul pentru ocuparea unor posturi de subofiţeri, din august 2007, Petre Trandafir şi Neculai Coman, ultimul fiind preşedintele comisiei de examen, „le-au ordonat unor subordonaţi, membri ai comisiilor de examen la proba scrisă, să facă demersuri pentru ca un număr de peste 120 de candidaţi, pe care i-au nominalizat, să promoveze în mod fraudulos examenul respctiv". Procurorii susţin că „lucrările scrise ale celor peste 120 de candidaţi au fost falsificate de către membrii comisiei de corectare, acestora fiindu-le acordată nota maximă sau punctaje foarte mari, fiind în final declaraţi admişi în mod fraudulos". Totodată, conform anchetatorilor, „la subunităţile unde au fost declaraţi admişi cei peste 120 de candidaţi, au fost identificaţi, până în prezent, un număr de 35 candidaţi care, deşi au obţinut note peste media şapte, au fost declaraţi respinşi, deoarece locurile acestora au fost ocupate de candidaţii ale căror foi de concurs au fost falsificate". Ancheta DNA nu se opreşte, însă, aici, procurorii afirmând că „în aceeaşi cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane". Rămâne de văzut dacă, în perioada următoare, vor mai cădea şi alte „capete".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Piratul 29 May, 2009 16:47 Oare cand se face ordine si la SFIC PPF Constanta ca si acolo sunt in gasca tot felul de neamuri rude si alti acoliti de la politia circulatie si in general de la politie pe aceleasi considerente de seful institutiei Radu Dumitru
  • Anonim 29 May, 2009 10:39 Pe locotenentul Vlad de la detasamentul Palas cand il cercetati? si`a bagat in sistem sotia.credeti k corect faceti niste verificari mai amanuntite.trebuie starpita coruptia de la Isu din radacini sa se termine odata cu nepotismul.Nu poti sa intri in sistem k nu ai loc de sotia fiul nepotul.... AFACERISTII astia care poarta haina statului.rusine Isu.Constanta. inca o pata pe Institutia MAI.