Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:35 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţistul Liviu Buta, de la Transporturi Maritime, a fost achitat

ro

22 Apr, 2016 00:00 1779 Marime text

 
Magistraţii Tribunalului Constanţa au dispus achitarea lui Liviu Buta, agent de poliţie la Compartimentul de Ordine Publică al Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa, pentru infracţiunea de luare de mită.
 
În acelaşi dosar au fost condamnaţi Romeo Nicolae Frenţiu, pentru infracţiunea de dare de mită, la pedeapsa de 11 luni şi 20 de zile închisoare, şi Florian Jilcu, la pedeapsa de doi ani de închisoare. Judecătorii constănţeni au dispus suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei cu închisoarea care a fost aplicată faţă de cei doi.
 
Pe durata termenului de supraveghere, Romeo Nicolae Frenţiu şi Florian Jilcu sunt obligaţi să respecte următoarele măsuri de supraveghere: „a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune din cadrul Tribunalului Constanţa, la datele fixate de acest serviciu; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor lor de existenţă; f) să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei“, potrivit minutei.
 
Pe parcursul termenului de supraveghere, Romeo Nicolae Frenţiu va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei sau al Consiliului Local Valu lui Traian, judeţul Constanţa, iar Florian Jilcu va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Direcţiei de Gospodărire Comunală a Primăriei municipiului Constanţa sau în cadrul Căminului Pentru Persoane Vârstnice Constanţa.
 
Decizia nu este definitivă.
 
Amintim că Liviu Buta, agent de poliţie de la Compartimentul de Ordine Publică al Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa, este acuzat că, împreună cu un alt lucrător de poliţie din cadrul aceleiaşi structuri, ar fi primit de la o persoană implicată în activitatea de furt de produse petroliere provenite de la vagoanele-cisternă manevrate în Portul Constanţa o cantitate determinată din aceste produse. În schimbul atenţiei, oamenii legii ar fi trebuit să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii