Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii şi jandarmii veghează la siguranţa turiştilor

ro

10 Aug, 2012 01:00 936 Marime text
Poliţiştii care au activat în luna iulie în judeţul Constanţa au constatat 187 de infracţiuni şi au aplicat peste 21.000 de sancţiuni contravenţionale.

Lucrătorii din cadrul Poliţiei au constatat 187 de infracţiuni, au aplanat 229 de stări conflictuale, au efectuat 945 de controale la locurile de cazare pentru turişti şi totodată au asigurat măsuri de ordine la 47 de manifestări cultural-sportive.

De asemenea, efectivele de siguranţă publică au acţionat pentru combaterea comerţului stradal neautorizat şi a faptelor de violenţă, prin efectuarea a 717 controale, în urma cărora au aplicat 12.450 de sancţiuni contravenţionale.

În aceeaşi perioadă, lucrătorii de la Poliţia Rutieră au acţionat în vederea combaterii evenimentelor rutiere şi au depistat 8.956 de abateri contravenţionale la Legea circulaţiei.

Totodată, poliţiştii au ridicat, în vederea suspendării dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice, 429 de permise de conducere şi au retras 162 de certificate de înmatriculare.

Pentru siguranţa turiştilor aflaţi pe litoral, Ministerul Administraţiei şi Internelor a iniţiat campania „Vacanţă în siguranţă!". La nivel local, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa, în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis", Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea şi Garda de Coastă, desfăşoară activităţi pentru informarea turiştilor cu privire la măsurile pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale diverselor fapte antisociale.

Vă amintim că în perioada 1 iulie - 31 august, 352 de poliţişti vor fi detaşaţi pe litoral pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică. Misiunea poliţiştilor este de a preveni evenimentele care ar putea afecta viaţa, integritatea sau patrimoniul celor aflaţi în această perioadă pe litoral. Poliţiştii sunt detaşaţi în două serii, prima serie în perioada 1- 31 iulie, iar a doua serie în perioada 1 - 31 august.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii