Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uzurpare de calităţi oficiale şi şantaj „Poliţiştii de la Antidrog“, arestaţi (video)

ro

19 Mar, 2015 00:00 7074 Marime text
Selcuk Mengheri, Iulian Tudor şi Narcis Patiş au fost arestaţi preventiv de judecătorii constănţeni pentru uzurpare de calităţi oficiale şi şantaj.
 
Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Constanţa au documentat activitatea infracţională a lui Narcis Patiş, în vârstă de 20 de ani, şi a lui Selcuk Mengheri, de 24 de ani, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de uzurpare de calităţi oficiale, lipsire de libertate în mod ilegal, înşelăciune şi şantaj.
 
Din probele administrate până în acest moment în cauză de poliţişti şi de procurori, s-a reţinut că, în data de 24.02.2015, în jurul orei 19.00, în timp ce persoanele vătămate B.A. şi R.E. se aflau în centrul localităţii Eforie Nord, au fost acostate de inculpaţii Selcuk Mengheri şi Iulian Tudor, care s-au prezentat în mod mincinos ca fiind poliţişti, folosindu-se în acest sens de un pistol şi de legitimaţii cu insignă asemănătoare celor eliberate de poliţie, şi, sub pretextul unei depistări în flagrant, le-au percheziţionat pe persoanele vătămate, găsind asupra uneia dintre acestea cantitatea de 7 grame de canabis, după care le-au urcat în autoturismul cu care sosiseră la faţa locului şi le-au plimbat împotriva voinţei lor prin oraş, în vederea continuării presupuselor cercetări.
 
În această împrejurare, prin ameninţări şi constrângerea cu întocmirea unui dosar penal, inculpaţii au deposedat-o pe persoana vătămată B.A. de cantitatea de 7 grame de canabis şi, ulterior, în aceeaşi noapte, au obţinut de la aceasta suma de 2.000 de lei.
 
Totodată, în perioada 24.02.2015 - 16.03.2015, au indus-o în eroare pe persoana vătămată R.E. cu întocmirea unui dosar penal pentru trafic de droguri şi, prin constrângerea cu tragerea la răspundere penală, i-au solicitat să le furnizeze informaţii despre transporturi de droguri pe care ei să le intercepteze sau să le furnizeze sume de bani, iar la data de 16.03.2015, în baza unei înţelegeri prealabile cu inculpaţii, inculpatul Narcis Patiş a primit suma de 300 de euro de la persoana vătămată, fiind prins în flagrant de organele de cercetare penală.
 
Astfel, la data de 16 martie, cu sprijinul Serviciului Operaţiuni Speciale Constanţa, a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant a primilor doi tineri, în timp ce primeau de la persoana vătămată 300 de euro, în schimbul promisiunii că nu vor lua măsurile legale ce se impun în pretinsul dosar de deţinere de substanţe halucinogene.
 
În colaborare cu poliţiştii din cadrul BCCO Constanţa - Serviciul Antidrog, criminaliştii au pus, marţi, în executare trei mandate de percheziţie domiciliară, pe raza localităţilor Agigea şi Eforie Nord, la locuinţele suspecţilor, fiind identificate şi ridicate, de la domiciliul lui Selcuk, două perechi de cătuşe, trei legitimaţii false şi un pistol tip airsoft.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii