Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:50 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii constănţeni participă la „Săptămâna prevenirii criminalităţii"

ro

29 Sep, 2012 01:00 1323 Marime text
Având în vedere importanţa activităţilor de educaţie rutieră în ansamblul măsurilor menite să contribuie la reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor de circulaţie, vineri, poliţiştii rutieri, din cadrul Compartimentului Informare şi Educaţie rutieră împreună cu poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat o acţiune în rândul pietonilor şi conducătorilor auto din municipiul Constanţa.

Activitatea se înscrie în cadrul „Săptămânii prevenirii criminalităţii" şi a avut ca scop informarea pietonilor şi conducătorilor auto cu privire la principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Poliţiştii rutieri le recomandă pietonilor să traverseze partea carosabilă numai pe culoarea verde a semaforului şi să nu se angajeze în traversarea străzii pe culoarea roşie a semaforului atunci când consideră că au timp să treacă, deoarece autovehiculul poate accelera sau când nu se vede nici un autovehicul, poate apărea de pe o stradă lăturalnică. Înainte de se angaja în traversarea străzii, pietonul trebuie să se asigure atât în partea stângă cât şi în partea dreaptă, iar după coborârea din mijloacele de transport în comun, să aştepte să se pună în mişcare şi apoi să traverseze. De asemenea, pietonii trebuie să evite să traverseze strada în fugă.

Poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să nu se angajeze în trafic dacă au consumat băuturi alcoolice, să nu se angajeze în trafic fără a poseda permis de conducere şi să nu fie obosiţi înainte de se angaja în trafic. Şoferii sunt obligaţi să respecte limitele de viteză atât în localităţi cât şi în afara acestora, să folosească centura de siguranţă, atunci când sunt în trafic atât conducătorii auto cât şi pasagerii acestora, să nu se angajeze în efectuarea depăşirilor neregulamentare şi să nu aibă în timpul mersului preocupări de natură a le distrage în mod periculos atenţia (să caute acte, să umble la casetofon, să vorbească la telefon). Poliţiştii recomandă atenţie sporită în apropierea marcajelor pietonale şi păstrarea unei distanţe suficiente pentru a preveni producerea unei coliziuni.

Activităţi similare vor fi organizate în continuare pe raza municipiului Constanţa, deoarece evenimentul a fost perceput pozitiv de participanţii la trafic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii