Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii au lansat campania „Vacanţă în siguranţă!”

ro

13 Jul, 2013 00:00 1412 Marime text
Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcţia Informare şi Relaţii Publice, a lansat ieri, la sediul IPJ Constanţa, cea de a IV-a ediţie a Campaniei de informare şi prevenire „Vacanţă în siguranţă!”.

Campania, desfăşurată în perioada 12 iulie - 31 august, este organizată în colaborare cu structurile MAI de la nivelul judeţului Constanţa - Inspectoratul de Poliţie, Inspectoratul de Jandarmi, Gruparea Mobilă de Jandarmi, Garda de Coastă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Instituţia Prefectului. Ediţia din acest an a campaniei se adresează cu precădere familiilor cu copii mici aflate în vacanţă pe litoralul românesc, urmărind creşterea gradului de informare al părinţilor în ceea ce priveşte modalităţile de acţiune în cazul dispariţiei unui copil.
Acest demers de informare şi conştientizare al MAI se va desfăşura în staţiunile Mamaia şi Eforie Nord sub sloganul „Brăţara îl ţine aproape de cei dragi! / Ai grijă de copilul tău! Foloseşte brăţările inscripţionate cu datele de contact ale părinţilor!” În cadrul campaniei, angajaţii MAI vor distribui brăţări pentru copii, acestea putând fi inscripţionate cu numărul de telefon al părinţilor şi numele copilului, astfel încât, în situaţia în care minorii se vor rătăci în locurile aglomerate de pe litoral, să poată fi ajutaţi să ajungă în cel mai scurt timp alături de părinţii lor.
De asemenea, poliţiştii, jandarmii, poliţiştii de frontieră şi pompierii vor organiza acţiuni de distribuire a unor materiale tipărite ce conţin sfaturi preventive, menite a contribui, prin conştientizarea unor riscuri şi recomandarea unor acţiuni preventive, la creşterea gradului de siguranţă al turiştilor aflaţi în vacanţă pe litoralul românesc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii