Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politistii atentioneaza „Votul ilegal inseamna inchisoare!" (galerie foto)

ro

10 Nov, 2009 01:45 1232 Marime text
img_0862.jpgStructuri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa - Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Serviciul Poliţiei de Ordine Publică, precum şi poliţişti de proximitate şi subunităţile din teritoriu au demarat seria acţiunilor de informare şi conştientizare a cetăţenilor împotriva fraudelor electorale.

Campania „Votul ilegal înseamnă închisoare!" se derulează prin distribuirea de materiale informative şi formularea de recomandări preventive. Activităţi de acest gen s-au desfăşurat, ieri, cu sprijinul reprezentanţilor din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cu poliţiştii Compartimentului de Proximitate din cadrul Biroului Poliţiei de Ordine Publică. Ei au oferit studenţilor pliante cu informaţii privind infracţiunile şi contravenţiile aferente fraudelor electorale, în incinta celor două sedii ale Universităţii „Ovidius" din Constanţa. De asemenea, activităţi similare au fost derulate şi în colaborare cu poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 1, materialele preventive ajungând şi la cetăţenii aflaţi în parcurile, complexele comerciale şi în pieţele agroalimentare din cartierul Tomis II. Nici poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 2 nu s-au lăsat mai prejos, ei acţionând pe raza lor de competenţă: Piaţa Tomis III, cartierele Cireşica şi Brotăcei, în Obor şi în cartierul Palazu Mare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanţa, Radu Croitoru, campania se derulează şi în mediul rural,

poliţiştii din teritoriu distribuind materiale informative şi postând afişe prin intermediul cărora să prevină votul ilegal. „Prin aceste materiale au fost făcute cunoscute site-ul şi adresa de e-mail la care cetăţenii pot trimite sesizările lor în ziua desfăşurării alegerilor. Pentru semnalarea unei fapte care încalcă prevederile legislaţiei electorale, cetăţenii au fost sfătuiţi să apeleze numărul de urgenţă 112", a menţionat Croitoru.

Reamintim că această campanie a început pe data de 23 octombrie, simultan cu debutul campaniei electorale şi se va încheia în ziua celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, pe 6 decembrie. Acţiunile au ca scop responsabilizarea cetăţenilor atât în sensul prevenirii fraudelor electorale, cât şi al consecinţelor pe care le pot suporta în cazul încălcării prevederilor legale. De asemenea, populaţia trebuie să ştie că s-a realizat o adresă de e-mail pe serverul MAI - votcorect@mai.gov.ro, unde pot trimite sesizări privind încălcarea legii electorale. Adresa va funcţiona numai în ziua alegerilor, iar fiecare informaţie sau înregistrare relevantă va fi verificată rapid de către reprezentanţii instituţiilor abilitate să ia măsurile ce se impun.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 10 Nov, 2009 10:28 Si folosirea sistemului de comunicare de la creier la creier ,fara cunoasterea si atentionarea persoanei vizate in prealabil ca se foloseste asupra ei acest sistem in CAMPANIA ELECTORALA , CUM SE NUMESTE ???