Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instanţa a confiscat motorina „primită cu titlul de mită“ Poliţist rutier, condamnat la cinci ani de închisoare

ro

05 Jun, 2015 00:00 5888 Marime text
Poliţistul a fost trimis în judecată la începutul lunii martie 2014. Pe data de 24 februarie a acestui an, el a primit prima condamnare. Ieri, Curtea de Apel Constanţa a menţinut pedeapsa
 
Sorin Corleancă, poliţist rutier în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea, a fost condamnat, ieri, de judecătorii Curţii de Apel Constanţa, la pedeapsa de cinci ani de închisoare, el fiind găsit vinovat de luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Hotărârea este definitivă şi a fost luată, potrivit surselor noastre, de judecătorii Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase.
 
Corleancă a fost trimis în judecată pe data de 19 martie 2014. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea susţin că acesta şi-ar fi exercitat, în iunie 2011, cu ştiinţă, în mod abuziv, atribuţiile de serviciu, în sensul că ar fi întocmit în fals un proces-verbal de sancţionare contravenţională pentru o femeie, prin care a aplicat o amendă contravenţională şi s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 90 de zile.

Magistraţii arată că, în fapt, un bărbat a fost cel care a condus autoturismul, iar procesul-verbal ar fi fost predat la serviciul specializat din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea, în vederea producerii de consecinţe juridice, pentru a obţine adevăratului şofer un folos necuvenit, şi anume dreptul de a conduce pe drumurile publice. Mai mult decât atât, Sorin Corleancă a fost acuzat că, la data de 31.10.2012, ar fi întocmit în fals un proces-verbal de sancţionare contravenţională în care ar fi arătat, nereal, că o femeie a comis o contravenţie, în condiţiile în care abaterea ar fi fost săvârşită de o altă persoană.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea mai arată că Sorin Corleancă ar fi pretins în mod repetat de la o persoană suma de 3.000 de lei pentru a o favoriza cu ocazia cercetărilor penale într-un dosar de ucidere din culpă. În noiembrie 2012, poliţistul ar fi primit 24 de litri de motorină. Instanţa a dispus confiscarea de la Corleancă a sumei de 150,65 de lei reprezentând contravaloarea cantităţii de 24,86 l motorină primită cu titlu de mită şi a hotărât anularea procesului-verbal din octombrie 2012 întocmit de cel în cauză.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii