Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politist pe politist nu se toarna

ro

01 Oct, 2003 00:00 1072 Marime text

Maxima cu ochii corbului se aplica si la IPJ

In timp ce in Buletinul de Presa emis luni de Inspectoratul de Politie al Judetului Constanta apareau tot felul de maruntisuri, care mai de care mai nesemnificative, nimeni nu sufla o vorba despre trei politisti de la Frontiera care izbisera cu autoturismul, duminica noaptea, un tren in Portul Constanta * In documentul in cauza se spunea, printre altele, ca o femeie lovise cu masina un stalp, un alt sofer izbise un pom, iar un pensionar trecuse prin loc nepermis si fusese amendat de politistii vigilenti * Despre cei trei politisti care au scapat ca prin urechile acului dintre fiarele contorsionate de locomotiva nu sufla nimeni nici o vorba * Precum se vede, la IPJ Constanta inca se mai crede ca se pot musamaliza abaterile politistilor, in ideea ca, poate-poate, nu se afla * Toate acestea vin in totala contradictie cu cele spuse de chestorul Traian Jipa la 1 august, cand inaugura la Constanta un sistem de monitorizare a infractiunilor, unic in Romania, despre care se spunea ca nu-i scapa nimic, atat de pe raza municipiului Constanta, cat si din port

Duminica noaptea, trei politisti s-au izbit in plin cu autoturismul de o locomotiva care tragea pasnic un tren prin port, in zona Societatii Comerciale Chimpex. In momentul producerii accidentului, agentul sef adjunct Liviu Ciureanu efectua serviciul de patrulare la volanul autoturismului proprietate personala CT-02-LNL, insotit in autoturism de agentul sef Mircea Carmaciu si agentul sef adjunct Florin Nestor. Desi locul de trecere la nivel cu calea ferata in sectorul mentionat este dotat cu semnalizare acustica si luminoasa, care functiona, soferul a crezut ca mai are timp sa treaca pana vine garnitura. Numai ca socoteala nu s-a potrivit cu viteza trenului, care a facut, in doar cateva secunde, din masina politistului un morman de fiare, dintre care cei trei cu greu s-au strecurat afara, minunandu-se ca au scapat cu viata. Soferului i s-au prelevat probe biologice pentru a se vedea daca acesta consumase bauturi alcoolice, iar ancheta va fi continuata de lucratorii Politiei Port Constanta, dar sigur nu se va mai afla niciodata nimic despre cele intamplate duminica noaptea.

La politie, o mana spala pe alta

Surprinzator este ca nimeni nu a suflat nici o vorba despre acest accident, destul de grav de altfel, mai ales ca in incident erau implicati trei politisti, chiar daca erau ai Inspectoratului de Frontiera. Nu cumva s-a incercat musamalizarea cazului? In cazul in care cineva a considerat ca se poate asa ceva, ori este naiv, ori politist. Un astfel de eveniment este greu de ascuns. Ceva care se petrece chiar in inima portului rasufla, mai ales ca evenimentul trebuia raportat, printre altele, de CFR si de Politie. Culmea este ca, desi la institutiile care au avut tangenta cu acest accident, respectiv IPJ, Politia de Frontiera, Politia Port, CFR, avem comandanti, loctiitori, purtatori de cuvant, ofiteri de serviciu si nimeni nu a suflat o vorba despre cele intamplate. In schimb, in Buletinul de Presa emis de IPJ Constanta apar tot felul de maruntisuri, care mai de care mai nesemnificative. De exemplu, un oarecare Ion Cupes furase niste tigari si ceva bauturi alcoolice, un altul furase un radiocasetofon, niste soferi intrasera intr-un pom, iar un pieton indisciplinat trecuse prin loc nepermis si fusese amendat de politistii vigilenti. Nici o vorba despre politistii care fusesera loviti de tren. Precum se observa, la IPJ se crede ca multe din cele care le fac politistii se mai pot acoperi inca, dovada fiind chiar acest accident. Si aceasta tocmai in conditiile in care, la inceputul lunii august, chestorul Traian Jipa, seful Inspectoratului Judetean de Politie, declara operativ un sistem unic de monitorizare a tuturor celor ce se intampla in oras, la toate sectiile de politie, inclusiv in port. Noi, dar si cititorii nostri, asteptam o reactie vizavi de cele petrecute si neprezentate presei de institutiile amintite.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii