Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițist de la Transporturi, trimis în judecată de DNA, achitat de judecătorul Teodor Viorel Gheorghe (rechizitoriu)

ro

01 May, 2015 00:00 1827 Marime text
 „Denunţătorul mai arată faptul că, prin relaţiile pe care inculpatul le are în Portul Constanţa, legături dezvoltate prin prisma funcţiei de poliţist deţinute, acesta se implică în activitatea de încărcare şi descărcare a autotrenurilor acestei societăţi“
 
Trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța, Marius Laurenţiu Iordache, subcomisar de poliţie în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa - Biroul de Investigare a Fraudelor, a scăpat de proces.
 
Ieri, judecătorul Teodor Viorel Gheorghe, din Tribunalul Constanţa, a dispus achitarea polițistului sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare a unor operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, utilizând informaţii obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Instanța a constatat ca fiind încetată de drept, la data de 30 aprilie, măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de Iordache prin ordonanţa din 7.10 2014 a procurorului DNA -Serviciul Teritorial Constanţa în dosarul nr. 143/P/2014, şi obligaţiile corespunzătoare instituite prin aceasta. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Conform DNA, „la data de 1.09.2014, martorul (...) a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa cu privire la împrejurarea că inculpatul Iordache Marius Laurenţiu, în calitate de ofiţer de poliţie la Poliţia Transporturi Constanţa, se implică în activitatea comercială a SC (...) (...) SRL Constanţa sprijinindu-l pe patronul acestei firme, martorul (.)“.

„Transport de cereale“

„Denunţătorul mai arată faptul că, prin relaţiile pe care inculpatul le are în Portul Constanţa, legături dezvoltate prin prisma funcţiei de poliţist deţinute, acesta se implică în activitatea de încărcare şi descărcare a autotrenurilor acestei societăţi, precum şi în influenţarea reprezentanţilor organelor de control pentru a nu sancţiona SC (...) (...) SRL Constanţa. De asemenea, martorul (...) a mai arătat că inculpatul Iordache Marius Laurenţiu este implicat în transportul de cereale deţinând două autocamioane, unul marca Renault şi altul marca IVECO, unul dintre acestea fiind condus de şoferul (...), persoană care, în luna august 2014, ar fi comis un accident rutier soldat cu decesul unei persoane. Denunţul sus-menţionat a fost înaintat Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, la data de 1.09.2014 constituindu-se prezentul dosar“, conform DNA.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Marius Laurenţiu Iordache, subcomisar al Poliţiei Transporturi Constanţa (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii