Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţia atenţionează! Metoda „accidentul“ revine la Constanţa

ro

18 Feb, 2017 00:00 1995 Marime text
Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 au fost sesizaţi pe data de 16.02.2016, la ora 16.45, de către o femeie, în vârstă de 63 de ani, din Constanţa, cu privire la faptul că, în ziua respectivă, a fost apelată telefonic de către o persoană care s-a recomandat ca fiind fiica sa, solicitându-i bani, întrucât a fost implicată într-un accident rutier. În timpul convorbirii, au mai intervenit două persoane necunoscute, care s-au recomandat a fi procuror, respectiv avocat.
 
Ulterior, convorbirea s-a încheiat, femeia în vârstă realizând că poate fi victima unei înşelăciuni. În cauză, poliţiştii au deschis o anchetă în vederea identificării autorilor, depistarea acestora şi tragerea lor la răspundere penală.
 
În urma acestui incident, poliţiştii constănţeni ne fac câteva recomandări:
„Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a treia, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă bani, în schimbul aşa-ziselor rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere, precizăm faptul că, în cazul unor accidente cu victime, NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.
 
Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în niciun caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală. Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier. Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală“, se precizează într-un comunicat emis de IPJ, care încearcă astfel să avertizeze populaţia cu privire la metoda de înşelăciune „accidentul“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii